Aragó

Guillén: “El Govern d’Aragó ha invertit en banda ampla perquè és clau per lluitar contra la despoblació”

Aragó, 4 d’abril 2018
Guillén va participar en el ple del Comité Europeu de les Regions (CDR).

Guillén va participar en el ple del Comité Europeu de les Regions (CDR).

El conseller de Presidència, Vicente Guillén, ha subratllat a Brussel·les la importància de la banda ampla per combatre la despoblació, especialment en territoris com Aragó amb àmplies zones rurals necessitades de tot tipus de connexions, viàries, energètiques i, cada vegada més, de connectivitat a internet a alta velocitat.

Guillén va assistir a la capital belga al 128è Ple del Comitè Europeu de les Regions (CDR). El ple, que es va desenvolupar entre el dijous 22 i el divendres 23 de març, donar suport a una iniciativa per impulsar la banda ampla a Europa.

En este context, el conseller va defensar el paper que té la connectivitat de banda ampla per generar oportunitats en els territoris que estan vivint canvis estructurals causats per la pèrdua de població. El debat al voltant de les connexions d’alta capacitat es va produir arran del dictamen ‘Impulsar la connectivitat de banda ampla a Europa’, que es va aprovar en la primera sessió del ple del CDR amb el vot favorable d’Aragó.

En este document s’alerta que la lentitud de la connexió a internet i l’escassa penetració en les zones rurals, així com els problemes que enfronten les regions menys poblades, podrien convertir-se en un impediment per assolir objectius de connectivitat de la Comissió, com els que van ser definits per a l’any 2020 per l’Agenda Digital per a Europa.

Conscients d’esta problemàtica, va explicar el conseller de Presidència, des del Govern d’Aragó s’està realitzant una gran inversió a través dels plans de desplegament de banda ampla com ConectAragón. Este pla, que ha comptat amb una inversió de 36,5 milions d’euros i està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu FEDER Aragó 2014-2020 -el lema és ‘Construint Europa des d’Aragó’ -, ja ha portat el servei de banda ampla a 96 localitats de la província de Saragossa, 110 d’Osca i 114 de Terol. “Vam entendre que era un element clau per lluitar contra la despoblació”, va destacar el conseller.

Al pla ConectAragón, ja en la seua recta final, s’ha sumat el “Plan Todos Banda Ancha” posat en marxa este any amb les diputacions provincials d’Osca, Saragossa i Terol per portar el servei a 700 petits nuclis de població de les anomenades ‘zones blanques’, on no hi ha infraestructures de banda ampla ni plans d’actuació de companyies privades.

Guillén va declarar que se sent satisfet amb els avenços aconseguits fins al moment, tot i que el Pla estatal per a l’Extensió de la Banda Ampla presentat a Terol pel president del Govern d’Espanya, Mariano Rajoy, “arriba tard, amb poca dotació econòmica i peca d’electoralista”.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top