Vall-de-roures

Joventut i Ocupació oferixen respostes als dubtes sobre la gestió dels autònoms

La seu comarcal de Vall-de-roures va acollir el passat dissabte 17 de març un taller d’autogestió per a autònoms en què van participar 14 persones de diferents edats i municipis. La iniciativa pretenia donar resposta als dubtes i preguntes expressats per veïns i veïnes del territori a les oficines de l’administració comarcal. “Este taller va sorgir a causa del gran nombre de persones que s’apropaven a la seu comarcal per preguntar sobre temes vinculats als autònoms”, va explicar Núria Gasulla, tècnica de joventut comarcal, qui ha afegit que “des dels departaments de joventut i ocupació pensem que seria bona idea respondre a tots estos dubtes amb un taller en què s’explicara la nova llei d’autònoms, altres conceptes bàsics i s’aclariren tots els dubtes que els participants expressessin“.

El taller, organitzat conjuntament per ambdós departaments comarcals, va ser impartit per un gestor que va explicar als assistents quins tràmits han de realitzar per a donar-se d’alta com autònom, com es poden facturar treballs puntuals o com els afecta la nova legislació. Si bé estos conceptes són de caràcter general, durant la formació els participants van explicar que projectes tenien al cap i el gestor va intentar solucionar els dubtes particulars en cada cas.

La bona acceptació de la iniciativa demostra que els veïns del Matarranya seguixen veient l’autoocupació com una opció vàlida en el medi rural. “Moltes persones s’acaben plantejant la possibilitat de crear el seu propi negoci a causa que en zones rurals com la nostra no hi ha grans possibilitats de treballar per compte d’altre”, va afirmar Gasulla.

Finalment, des de l’administració comarcal del Matarranya es va destacar que “estem contents de la bona acollida que ha tingut este curs. De fet, animem a tots els veïns a venir a expressar-nos les seues necessitats perquè així, podem oferir activitats formatives que donen resposta al que ells necessiten”.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top