Aragó

Aragó va ser l’autonomia que més va créixer durant el passat 2017 amb un 3,6%

Aragó, 3 d’abril de 2018

grafic creixement aragoEl PIB real d’Aragó va créixer un 3,6% anual el 2017, nou dècimes per sobre de l’increment registrat l’any 2016 (2,7%), d’acord amb les dades de la comptabilitat regional d’Espanya publicades este divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). D’esta manera, Aragó va ser la comunitat autònoma que va registrar un major creixement del seu PIB en termes de volum, seguida pel Principat d’Astúries (3,5%) i la Comunitat de Madrid (3,4%). La dada d’Aragó és superior a cinc dècimes a l’anotat pel conjunt d’Espanya (3,1%) i se situa un punt i dues dècimes per sobre de l’aconseguit pel conjunt de la UE dels 28 Estats (2,4%) .

El creixement més gran en la taxa de variació del PIB envolum registrat a Aragó es va deure tant a l’evolució positiva de les branques lligades al sector primari, sensiblement més favorable que l’observada a escala nacional, com a un millor comportament de les branques pertanyents a la Indústria. Una evolució que confirma l’aposta estratègica del Govern d’Aragó per estos sectors. Amb estes dades, el PIB a preus corrents a Aragó es va situar en 36.054.238 milions d’euros l’any 2017, fet que suposa que la renda en termes nominals de la Comunitat Autònoma supere, per primer cop, els majors registres previs a la crisi econòmica aconseguits l’any 2008.

En relació a la renda per habitant, el PIB per càpita d’Aragó es va situar en 27.403 euros, un 9,6% per sobre de la mitjana d’Espanya (24.999 euros), el que situa a la nostra Comunitat en el cinquè lloc del rànquing de comunitats autònomes.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top