Calaceit

Els municipis del Matarranya es preparen per a viure una Setmana Santa plena d’activitats

Matarranya, 27 de març de 2018

rompida valde
El Matarranya es prepara per a viure intensament una Setmana Santa en què tant veïns com visitants, podran gaudir d’una gran varietat d’actes religiosos que es desenvoluparan en diferents municipis del territori. A diferència de comarques veïnes, al Matarranya els actes de Setmana Santa es caracteritzen per tenir un signe més íntim i personal en què qualsevol participant pot sentir-se un més de la celebració.

A Vall-de-roures, tot i que els actes comencen el Diumenge de Rams amb l’Exaltació Local de Tambors, Cornetes i Bombos i seguixen amb diversos actes el dimecres i dijous, els actes més destacats són la ‘Rompida de la Hora’ que tindrà lloc el divendres Sant a les 12 del migdia a la plaça d’Espanya i la processó del Sant Enterrament que està programada al final de la tarda del mateix dia. Les dues propostes atreuen cada any a un major nombre de visitants, que volen conèixer com es viu la Setmana Santa a la capital de la comarca.

Un altre dels municipis on es viuen intensament estes jornades és a La Fresneda, on a més del Via Crucis de dijous Sant amb la pujada al calvari, divendres tindrà lloc l’esperada ‘Rompida’ que destaca per les curioses marxes dels seus participants. També és molt seguida per veïns i visitants la processó de la Dolorosa.

A Calaceit, els actes més esperats són la processó amb tambors de dijous, la processó del Sant Enterrament que tindrà lloc divendres a la nit i la bonica processó de la Trobada el diumenge al migdia.

També la Vall del Tormo ha aconseguit revitalitzar la seua Setmana Santa, i en l’actualitat, els actes que ningú s’ha de perdre són la ‘Rompida‘ que té lloc el Dijous Sant i el Via Crucis amb tambors i bombos de la tarda de divendres.

A més, també es pot participar en la processó de divendres a la tarda de Massalió i en el Via Crucis programat per al Divendres Sant a les dotze del migdia a Fórnols.

En resum, moltes propostes, cadascuna amb el seu toc especial, que donen a la Setmana Santa del Matarranya un caràcter propi.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top