Matarranya

Els Departaments d’Economia i Desenvolupament Rural faciliten el finançament de projectes empresarials en el medi rural

Matarranya, 26 de març de 2018

imagenes_IMG_9514_Foto_Luis_Correas_GA_df893e22

La consellera d’Economia, Indústria i Ocupació, Marta Gastón, i el conseller de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat, Joaquín Olona, van signar el passat dimecres 7 de març un acord per afavorir la implantació de projectes empresarials en el món rural. En concret, esta col·laboració posarà a disposició de les empreses instal·lades en el medi rural les línies de finançament que oferixen les societats públiques SODIAR i SUMA Terol.

L’objectiu és complementar les subvencions que s’inclouen en el programa europeu Leader o donar suport als projectes que no hagen complert tots els requisits per obtenir estes ajudes. Els vint  Grup d’Acció Local repartits per Aragó seran els encarregats de difondre estes eines entre els empresaris i emprenedors de la seua zona. Podran oferir-los, presentant la mateixa documentació que per a les subvencions europees, un complement a l’ajuda rebuda o una solució alternativa en el cas de no poder accedir a estes subvencions públiques. D’esta manera, es garantix que els projectes d’emprenedoria seleccionats per estos grups per al seu suport tinguen més probabilitats d’èxit en poder disposar de línies de finançament adequades.

Després de la signatura del conveni, Marta Gastón va recordar que “la igualtat d’oportunitats és un objectiu prioritari per al Govern d’Aragó” i que, per aconseguir-ho, cal “propiciar que l’àmbit rural compte amb eines que li permeten desenvolupar-se al màxim”. La consellera ha explicat que serà “un treball en xarxa” que permetrà “optimitzar l’ús d’estos instruments financers posats a disposició de tot projecte inversor a Aragó” a través de préstecs participatius.

Per la seua banda, Joaquín Olona ha afirmat que esta nova col·laboració és “un suport importantíssim per facilitar el finançament dels projectes que es duen a terme a través de la metodologia Leader“. El conseller de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat ha recordat que el Govern d’Aragó compta amb una dotació de 113 milions d’euros, dins del Programa Leader, per al període 2014-2020 i ha destacat la importància de la cooperació entre els grups d’acció local.

En l’acte de signatura, van estar presents els responsables de SODIAR i SUMA Terol i els presidents dels Grup d’Acció Local, que a continuació es van reunir per establir les pautes d’actuació i coordinar les relacions entre les parts. Més endavant es mantindran trobades específiques en cadascuna de les zones Leader per tal de traslladar les opcions de finançament de projectes als empresaris de l’entorn.

Les línies de finançament posades per SODIAR i SUMA Terol a disposició de les empreses de les zones Leader són, a més de les genèriques, aquelles que estan especialment concebudes per dinamitzar el teixit empresarial a l’entorn rural i fomentar la creació d’ocupació.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top