Matarranya

Foment rep la demanda per la construcció de l’aparcament de Mont-roig

Mont-roig, 19 de març de 2018
mont-roig2 copia

La N232 al seu pas per Mont-roig // M.J

L’alcalde de Mont-roig juntament amb el diputat socialista per Terol al Congrés se citen amb el director general de carreteres a Madrid. L’impediment de la construcció del pàrquing és el focus d’esta reunió.

22 anys de retards, vacil·lacions i canvis en el traçat de l’N-232 al seu pas pel Matarranya sembla que arribaran a la seua fi. No obstant això, la data de finalització de les obres no impedix que isquen altres inconvenients i com és el cas, del desviament d’esta carretera al seu pas per Mont-roig. Una decisió que afecta molts establiments i negocis que viuen del pas de vehicles. Es va impulsar per contrarestar esta situació, la construcció d’un aparcament enganxat a la carretera per facilitar la parada de vehicles a la localitat. En la ubicació triada d’este pàrquing, una caseta propietat de la companyia Movistar impedix que l’aparcament siga còmode i de fàcil accés.

Continus contratemps que van conduir a José Ramón Guarc, alcalde de Mont-roig, i Ignacio Urquizu, diputat socialista al Congrés, a reunir-se amb el director general de Carreteres, Jorge Urrecho, al Ministeri de Foment a Madrid. Una cita demanada des de fa un any i que finalment, es va produir el passat 15 de març. Una trobada en què l’alcalde mont rogí va expressar la situació de greuge de la qual ha estat diana esta localitat des dels inicis d’estes obres fa més de 20 anys i que ara, s’incentiva amb el rebuig de l’empresa de telecomunicacions a traslladar la caseta. “Hem demanat, en certa manera, una compensació per esta situació. Tants anys esperant per una carretera que mai acabava i que ara desvien. Així que, demanem només un pàrquing de manera que siga còmode per a la gent que passa per la carretera, parar a Mont-roig i fer ús dels serveis” va relatar Guarc, al que va continuar, “volíem que el ministeri forcés una mica esta situació amb l’empresa amb un acord per traslladar la caseta o bé, compensar esta pèrdua d’espai en un altre lloc”.

Tant Guarc com Urquizu van presentar una alternativa si la negociació amb la companyia de telecomunicacions no era fructífera. “Hi ha uns terrenys d’una antiga serradora que, a més tenen més metres que la zona projectada inicialment, hi hauria una certa possibilitat d’adquirir-los. Una alternativa resultat del diàleg i la negociació dels ciutadans de Mont-roig; han estat els mateixos comerciants els que han parlat d’esta iniciativa amb un projecte bastant elaborat. Si el cost d’adquirir estos terrenys és molt elevat per a l’ajuntament, esperem que ho puga fer el ministeri” va explicar el representant per Terol al Congrés.

Una reunió de la qual extreu Ignacio Urquizu “sensacions molt bones perquè han entés perfectament el que demanàvem. Monroyo ha pagat un aïllament per esta aturada d’obres amb més 20 anys i han comprés que amb un petit cost -d’un petit aparcament, una àrea de servei-, permetria que el municipi seguís prestant estos serveis “va expressar el diputat. No obstant això, no es va arrencar cap promesa ferma del director general. L’alcalde mont rogí es pronunciava sobre això dient que “són polítics i es guarden molt de fer un compromís ferm perquè estan pendents de l’estudi, de parlar amb Telefónica i veure quan es quantificarà traslladar la caseta a un altre lloc”. Mentre que Urquizu va acabar expressant que “no hi ha dates concretes, però sí que han dit que resoldrá el problema. Creiem que este compromís és ferm. Si van passant els mesos i no es desenvolupa res del que s’havia anunciat demanarem explicacions”.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top