Queretes

Queretes celebre el Dia de la Llengua Materna en jocs i música

Queretes va acollir el passat dissabte 3 de març la celebració del Dia de la Llengua Materna organitzats per Clarió, Associació de Pares del Matarranya en Defensa de la Llengua. D’esta manera, xiquets i grans van poder gaudir d’una tarde en activitats de diferent tipus com van ser jocs tradicionals del territori, un taller d’instruments musicals, una xocolatada o el concert del grup Ya Babé. “A la plaça la gent de Clarió ha començat la tarde explicant als xiquets, i també a molts adults que no els recordavem, com es jugue a diferents jocs tradicionals”, va explicar Fernando Mallén, de l’Associació Cultural i Gastronòmica La Barraca 2.0, “després anirem a La Barraca a on tindrem un taller d’instruments musicals perquè els més menuts puguen conéixer i tocar instruments moderns com la bateria, el baix o la guitarra elèctrica. A més també es farà una breu explicació del Dia de la Llengua Materna’. Cal destacar que els actes programats, que van tindre una bona resposta per part del públic, formaven part de l’agenda d’activitats preparades per Clarió que van començar uns dies abans a la biblioteca de Vall-de-Roures.

‘Cantant Desideri’, nou disc de Ya Babé
La jornada va finalitzar en la presentació oficial de ‘Cantant Desideri’, el nou disc del grup musical de Queretes, Ya Babé. Després de dos treballs de caràcter plenament elèctric, ‘Ya Babé’ i ‘Cerezas’, la formació ha volgut donar a conéixer el seu costat més acústic en sis temes de tall acústic en el qual es musiquen poemes del poeta pena rogí Desideri Lombarte. “En este disc hem volgut donar a conéixer la faceta més acústica del grup”, va apuntar Mallén, cantant i guitarra del grup. El disc, que ha estat gravat d’una forma més artesanal que altres edicions, inclou un total de 6 temes en què es fique música a altres tants poemes del pena rogí Desideri Lombarte. “Realment este disc està format per 4 temes que vaig compondre fa molts anys i que es van incloure al recopilatori ‘Una roella al cor. Homenatge a Desideri Lombarte’. Ara els hem recuperat i els hem adaptat un poc als temps actuals i a la formació que tenim actualment”, va explicar Mallén, cantant i guitarra del grup, que també va afegir que “a més també hem inclòs dos temes més que no estaven en aquell recopilatori”.
Un cop presentat el disc a Vall-de-roures, Queretes i Calaceit, la banda té la intenció de seguir donant a conéixer la seua proposta acústica en altres punts d’Aragó i Catalunya.

1 Comment

1 Comment

  1. Manuel Bel

    12 març 2018 at 14:41

    Me entristece escuchar y vea hablar a esta gente en su lengua materna y no quieran llamarle por su nombre real.
    #SoydearagonyparloChapurriau

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top