Matarranya

La plaça de pediatria torna a ser coberta per un metge de família

Matarranya, 7 de març de 2018
Centre de Salud de Vall-de-roures // A.R

Centre de Salud de Vall-de-roures // A.R

L’únic pediatre del Matarranya deixa la plaça vacant i passa a ocupar-se per un altre professional sense l’especialitat en salut infantil

La plaça de pediatria del Centre de Salut de Vall-de-roures i Calaceit va quedar vacant fa una setmana. El professional que ha demandat el trasllat, era l’únic especialista en salut infantil a la comarca i ara, passarà a ser coberta de nou per un metge de família. Un plaça que atén al voltant d’unes 800 cartilles infantils entre els dos centres de salut.

Ana Jimeno, coordinadora del Centre de Salut de Vall de Roures, va explicar per a Ràdio Matarranya que “s’ha tornat a cobrir la plaça amb un metge de família que durant molts anys, ja havia cobert este camp. Té molta experiència en esta especialitat i a partir d’este dilluns tornarà a encarregar-se dels xiquets”.

Una reestructuració de personal que no afecta el número de professionals del Centre de Salut de la capital del Matarranya. Dos metges de família juntament amb el metge que assumix pediatria a Vall-de-roures i Calaceit atendran els usuaris amb normalitat a partir d’este dilluns.

Carència d’especialistes en el sector sanitari
No és la primera vegada que la vacant en pediatria és ocupada per un professional d’una altra branca mèdica. “En principi, la plaça va estar coberta per pediatres. El primer que va venir es va compartir amb Alcanyís. Posteriorment, sí que hi ha hagut pediatres fins que ha arribat l’escassetat de professionals i durant molts anys, ja ha estat coberta per un metge de família” va relatar Jimeno.

La manca de professionals és una constant en gran part del territori aragonés en els últims anys. Segons Jimeno, esta manca de metges derive de la necessitat de “més places MIR en pediatria i en moltes altres especialitats” va sentenciar.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top