La Vall del Tormo

Comença la darrera fase de les obres del carrer Castell de la Vall del Tormo

La Vall del Tormo, 7 de març de 2018
S'ha aixecat el paviment del carrer per poder substituir les canonades del sistema d'aigues.

S’ha aixecat el paviment del carrer per poder substituir les canonades del sistema d’aigües.

L’ajuntament instal·larà claus de pas generals que dividiran la xarxa en zones i facilitaran el seu manteniment

La setmana passada es va iniciar l’última fase dels treballs de millora del carrer Castell de la Vall del Tormo. Igual que en altres carrers de la localitat, l’ajuntament substituirà les canonades de la xarxa d’abastament i les preses d’aigua de tota la via que pavimentarà amb pedra rústica seguint l’estil utilitzat en les actuacions dels últims anys. “Per començar s’ha aixecat el paviment del carrer i es substituiran les canonades del sistema d’abastament i les preses d’aigua de cada habitatge perquè són totes molt antigues”, va explicar José Miguel Timoneda, alcalde de la Vall del Tormo, que ha afegit que “és bàsicament la mateixa actuació que hem realitzat durant els últims anys en gran part del municipi”.

Les obres suposaran una inversió total d’uns 71.000 euros, 54.000 procedents del Fons d’Inversions Municipals Sostenibles (FIMS) i la resta a càrrec dels fons del consistori. “En este cas, a més de destinar l’ajuda del FIMS hem decidit aportar una petita quantitat dels fons municipals per millorar el sistema d’abastament de tot el municipi”, va dir Timoneda, que va concretar que “Esta via és per la que passen les canonades generals que van del dipòsit municipal d’aigua fins al nucli i hem decidit col·locar unes noves claus de pas generals perquè dividesquen la xarxa d’abastament del municipi en diverses zones”. D’esta manera, els treballs de manteniment de la xarxa seran molt més senzills, serà més fàcil detectar fuites i s’evitarà haver de tallar l’aigua de gran part del municipi per arreglar avaries puntuals. “Amb estes claus podrem tallar l’aigua de petites zones del municipi. Així, quan hi haja algun problema o s’estiga arreglant alguna avaria hi haurà menys molèsties per a tots els veïns”, va afirmar l’alcalde de la Vall del Tormo.

Un cop finalitzats estos treballs, la durada s’estima que serà d’un mes, el municipi de la Vall del Tormo comptarà amb una xarxa de proveïment totalment renovada a excepció del carrer Mosén León. “Un cop feta esta obra només ens faltarà actuar al carrer Mosén León per tenir tota la xarxa d’abastament renovada. De fet, la idea és que, entre este any i el que ve, puguem rehabilitar també esta última via i deixar-ho tot acabat”, va assenyalar Timoneda.

Finalment, l’alcalde també va destacar que “l’abastament d’aigua és un dels serveis bàsics que ha d’oferir un ajuntament i per això, portem tants anys treballant per millorar-lo”.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top