Torredarques

Torredarques rep uns 80.000 euros de les aportacions de l’Estat

Torredarques, 2 de març de 2018
ajuntament torredarques

Esta aportació econòmica permetrà iniciar nous projectes al municipi.

El consistori ha aconseguit posar en ordre els comptes del municipi i així desbloquejar l’aportació estatal

L’ajuntament de Torredarques ha aconseguit, després de no pocs problemes, posar en ordre els comptes del consistori des del 2008 fins a l’actualitat i aconseguir d’esta manera que l’Estat retire el bloqueig de les seues aportacions al municipi. La primera conseqüència d’esta regularització econòmica ha estat que el consistori ha rebut uns 80.000 euros de totes les aportacions que l’Estat havia bloquejat durant els últims anys. “Estem molt satisfets perquè després de molt de temps i de superar molts problemes hem aconseguit resoldre esta situació”, ha explicat Joan Carles Arrufat, alcalde de Torredarques.

Cal recordar, que Torredarques, igual que altres municipis de l’estat, tenia retingudes les aportacions de l’executiu central a causa no haver presentat els comptes anuals des del 2008. “Fa 8 anys que teníem retinguda esta aportació perquè des de fa molt no es presentava cap tipus de document. Per això, al final se’ns va aplicar este bloqueig”, ha apuntat Arrufat. Per poder regularitzar la seua situació econòmica, des de l’executiu central, se li va sol·licitar a l’ajuntament la presentació dels pressupostos des de l’any 2008 fins al dia d’avui. Un treball que no ha estat gens fàcil perquè els mitjans pels quals es realitzava este procés han canviat molt. “Amb els últims anys no hem tingut cap problema. Però en el cas dels exercicis 2008 i 2009 ha estat molt complicat, ja que en aquell temps els documents es presentaven mitjançant uns programes informàtics que no funcionaven amb els sistemes operatius actuals. Al final, no hi va haver una altra solució que presentar tota la documentació feta a mà, la qual cosa ha estat un treball prou costós. Si bé, d’esta manera, hem aconseguit que els accepten i desbloquen les aportacions”, ha concretat l’alcalde del municipi.

Un cop acceptada tota la documentació, el Ministeri d’Hisenda va liquidar totes les aportacions que estaven retingudes i que ascendien a uns 80.000 euros. “És un alleujament perquè fins ara hem anat treballant com hem pogut. Retallant despeses d’on s’ha pogut i privant-nos d’iniciar alguns projectes, tot i que teníem els comptes en positiu”, va explicar Arrufat, que finalment va afegir “ara tenim un matalàs econòmic que ens permetrà tenir liquiditat en caixa per poder afrontar el pagament d’obres o iniciar projectes que fins al moment no hem pogut posar en marxa“.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top