Vall-de-roures

La tres bandes del Matarranya es reuniran a Vall-de-roures

Vall-de-roures, 2 de març de 2018
trobada de bandes massalio183

Imatge de l’edició de la Trobada de Bandes de la Comarca del Matarranya celebrada a Massalió.

El pavelló de Vall-de-roures acollirà este diumenge, 4 de març, a partir de dos quarts de sis de la tarda, la 12a edició de la Trobada de Bandes de la Comarca del Matarranya. Una cita en què participaran la Banda Peñarbés de Pena-roja de Tastavins, la Banda Francisco Turull de Queretes i la Banda Comarcal San Antón de Valderrobres i La Portellada. La cita, amb una llarga trajectòria, s’ha consolidat com una jornada de convivència entre tots els músics del territori que, a més, oferix als veïns la possibilitat de conèixer de prop el treball que desenvolupen al llarg de l’any les tres agrupacions musicals.

“Este any comptarem amb uns 100 músics sobre l’escenari. Més o menys, un nombre que seguix la línia dels últims anys”, va explicar David Arrufat, tècnic de cultura de la Comarca del Matarranya. Entre el centenar de participants hi haurà persones de totes les edats que gaudixen de la música tocant en les seues respectives bandes. “El més bonic és que podrem veure des de gent molt jove fins a gent gran compartint la seua afició per la música”, ha apuntat Arrufat, que també va destacar que “a més, no només són músics dels municipis que acullen cada agrupació. Sinó que en molts casos també hi ha persones d’altres municipis que participen en cadascuna de les bandes. Això fa que puguem dir que veurem actuar en un mateix escenari a músics de molts municipis de la comarca“.

Igual que en edicions anteriors, la Trobada de Bandes s’iniciarà amb l’actuació de cada agrupació per separat, i serà al final, quan tots els músics s’unesquen per interpretar diverses peces. “Cada banda tocarà 3 o 4 peces per separat i al final, com fem sempre, pujaran tots a l’escenari per interpretar algunes cançons junts“, ha apuntat Arrufat. Respecte al repertori que es podrà escoltar en esta dotzena edició, des de l’organització han destacat que serà molt variat i es podran sentir des de pasdobles i temes propis de la música de banda fins a bandes sonores o adaptacions de música moderna. “La veritat és que en els últims anys el repertori és cada vegada més variat. Normalment cada agrupació toca algunes peces pròpies de música de banda o més tradicionals, i després cada any ens sorprenen amb alguna banda sonora o fins i tot amb versions de música moderna”, va apuntar el tècnic de cultura de la Comarca del Matarranya.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top