Pena-roja de Tastavins

Els escolars de Pena-roja i Mont-roig coneixen com es controla la qualitat de l’aigua

Pena-roja de Tastavins, 1 de març de 2018

El passat divendres 23 de febrer les escoles de Pena-roja de Tastavins i de Mont-roig van acollir un taller informatiu sobre l’aigua potable impartit pel Departament de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya.

La iniciativa, sol·licitada pels centres educatius, tenia com a principals objectius donar a conéixer com, des de l’entitat comarcal, es controla la qualitat de l’aigua de boca que arriba als habitatges del territori i conscienciar als més menuts sobre la necessitat d’usar l’aigua potable de forma eficient. “Des dels col·legis ens van proposar que féssem un taller dedicat al tema de l’aigua potable i nosaltres vam accedir encantats”, va explicar Olga Ric, tècnica de Medi Ambient comarcal, que ha afegit que “ens hem adaptat als projectes que estan treballant en cada centre. D’esta manera, als més petits se’ls ha ensenyat què és l’aigua potable i com s’analitza per saber que pot ser consumida amb total garantia. I, amb els que són una mica més grans, s’ha treballat també este tema però posant l’accent en la necessitat de fer un ús eficient d’este recurs”.

Estos aspectes es van treballar amb diferents activitats com van ser comparar plaques de petri amb aigua apta per al consum i altres amb mostres que contenien bacteris, ensenyar com es prenen les mostres per fer l’anàlisi o explicar petits trucs per poder estalviar aigua en l’ús domèstic. “La veritat és que ha anat tot molt bé. Els nens i nenes han gaudit amb el que els hem explicat i, a més, tenien el tema ja molt treballat, amb el que ha estat molt més fàcil transmetre’ls la informació”, va explicar Ric.

Aprofitant la celebració d’esta activitat, des de l’entitat comarcal, que s’encarrega de controlar la qualitat de l’aigua de gran part dels municipis del territori, es va voler deixar clar que “els ciutadans poden consumir tranquil·lament l’aigua que arriba a casa perquè es realitzen moltes anàlisis per controlar la seua qualitat. I, en cas que hi haja algun problema, de seguida s’avisa perquè es restringisca el consum fins que es puga normalitzar la situació”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top