Vall-de-roures

La sarna s’estén més lentament del que s’esperava entre les cabres d’Els Ports

Vall-de-roures, 26 de febrer de 2018

La seu de la Comarca del Matarranya a Vall-de-roures va acollir el passat dilluns 19 de febrer una reunió informativa sobre la situació de l’epidèmia de sarna a la zona d’Els Ports en què va participar el sotsdirector general de Medi Ambient de la província de Terol, Sergio Aguarda, forestals, caçadors i representants dels cotos de caça del territori.
A la cita, Aguarda va informar a tots els presents que la malaltia està propagant més lentament del que s’esperava a la zona aragonesa d’Els Ports. “Hem informat de 6 nous casos des de novembre fins avui. Això sumaria un total d’onze casos des que es va detectar el primer”, va explicar Aguarda, que ha afegit que “realment l’expansió de la malaltia està desenvolupant-se molt més lentament del que tots pensàvem. Això sí, hem de seguir analitzant la situació molt de prop i aplicar tots els protocols establerts”. Estos protocols van ser el segon punt important de la reunió. En este sentit, el sotsdirector general de Medi Ambient, ha destacat que “estes reunions de coordinació servixen per a informar sobre la situació actual, però també per seguir divulgant i explicant quina és la forma correcta d’actuar. Hem de ser conscients que hem d’interioritzar els protocols marcats per l’administració”. Unes mesures que bàsicament són que qualsevol coto o caçador que veja símptomes de la malaltia en un animal, després d’abatre’l ha d’enviar mostres al Govern d’Aragó perquè este puga fer un seguiment real de la incidència de la malaltia i saber en quina és la situació en cada moment. “Coneixent l’estat de la població es pot decidir si les mesures actuals són les correctes o si cal establir actuacions d’un altre tipus”, va dir Aguarda.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top