Vall-de-roures

El Festival Aragó Negre aterre amb llibres i cinema a Vall-de-roures

Vall-de-roures, 5 de febrer de 2018
IMG_0611 copia

Col·loqui literari del Festival Aragó Negre a la fonda La Plaza de Vall-de-roures. 

La Fonda La Plaza obri les portes per donar veu al cinema i literatura policíacs de la mà de Gonzalo Gonzalvo

El Festival Aragó Negre va arrencar el 16 de gener recorrent diferents pobles i ciutats aragoneses. Un festival que barreja literatura, còmic, teatre, cinema, fotografia i pintura al voltant del gènere policíac i de negre. La Fonda La Plaza de Vall-de-roures va esdevenir una de les seus que d’este festival acollint el col·loqui “El gènere i el cinema negre, una relació d’èxit” a càrrec de l’escriptor Gonzalo Gonzalvo. Un acte en el qual els assistents van poder gaudir d’una copa de vi mentre es parlava de thriller policíac, suspens i cinema negre dels seixanta als vuitanta.

Gonzalvo, l’escriptor de l’assaig ‘Bales, sirenes, patilles i jazz. Les dècades prodigioses del thriller policíac’, va ser l’encarregat d’obrir un col·loqui en el qual va relatar diferents punts tractats en este estudi sobre cinema i novel·la negres. Les raons que l’han conduït a crear esta obra s’han centrat, en paraules de l’escriptor saragossà, que “els llibres d’esta temàtica sempre anaven enfocats al cinema clàssic, nord-americà dels anys quaranta i cinquanta principalment. Este cinema que va començar a mitat dels anys seixanta no estava tractat en cap costat. Així que vaig decidir fer-ho jo”. La influència d’este gènere policíac en l’escena sociopolítica de l’època va ser un dels punts que va abordar durant la xarrada, però també es va aventurar a comentar les 35 pel·lícules i bandes sonores més destacades d’esta època. Un aspecte que va obrir la veda a les preguntes i comentaris dels assistents.

La barreja de cultura i gastronomia és una de les potes vertebradores d’este festival. Una iniciativa per la qual aposta Loli Collantes, una de les propietàries de la Fonda La Plaça, que va declarar per Ràdio Matarranya “natres oferim l’espai, un puesto on es reunix la cultura. Tenim la capacitat per poder fer-ho i ho oferim” al que afegia “la gastronomia es pot introduir en tots els camps. Menjar, hem de menjar tots. Així que tant és amb quin gènere ho barreges. Les millors coses sempre han ixit davant d’un bon plat i en este cas, és amb novel·la negra”.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top