Fondespatla

Les dos torres de la tirolina de Fondespatla ja estan unides pel cablejat

Fondespatla, 01 de febrer de 2018

Fondespatla es va paralitzar en el matí del 30 de gener a raó de la instal·lació dels cables guies de la tirolina que albergarà este municipi. La fase de construcció més espectacular fins data que va comptar amb helicòpter i diversos equips especialitzats en muntatges d’estes característiques. El recorregut d’esta tirolina estimat en una mica més de 2 quilòmetres que unirà la ‘Penya del Corb’ amb l’ermita de Sant Miquel, travessa tota la localitat. Fet que va provocar tallar el subministrament elèctric a la localitat i aturar el trànsit de la carretera en els dos sentits, a més de paralitzar diversos camins situats sota el recorregut de la tirolina per raons de seguretat.

Cristian Cutanda, propietari de l’empresa Alquifuentespalda, empresa gestora de la tirolina, va explicar per a Ràdio Matarranya que “l’helicòpter va ser l’encarregat de llençar els cables guia d’un extrem a un altre, mentre persones especialitzades en este tipus de tasques connectaven i s’ajustaven estos cables en cada costat”. Una actuació res exempta de complicacions. “El complicat ha estat fer coincidir a totes les parts. Les diferents empreses implicades i la manca d’experiències com esta. Mai s’ha fet un tiratge d’un cable de 2 quilòmetres i va ser per a tots la primera experiència” va relatar Cutanda.

Després d’esta espectacular instal·lació queda seguir treballant a posar esta atracció en marxa. El següent pas serà el muntatge del cable definitiu. El propietari de l’empresa gestora va comentar sobre això que “s’utilitzarà una màquina que ens llençarà el cable des d’un extrem. Una altra màquina subjectara la bobina del cable a l’altra banda. A partir d’allí, s’anirà tirant el cable amb ajuda dels cables guies”. L’obertura d’esta tirolina, que arrabassarà el títol de la més llarga d’Europa a la situada al Pirineu aragonés, es manté per a esta pròxima Setmana Santa.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top