Vall-de-roures

‘Un llibre per un quilo’, la campanya que unix cultura amb solidaritat

Vall-de-roures, 4 de gener de 2018

 

La biblioteca de Vall-de-roures i Creu Roja tornen a impulsar conjuntament esta iniciativa solidaria

Per segon any consecutiu, la biblioteca de Vall-de-roures junt amb Creu Roja llancen la campanya ‘un llibre per un quilo’. Una iniciativa que busca potenciar la donació d’aliments retornant el gest solidari amb un llibre de regal. Un intercanvi en el qual es pot col·laborar fins al 17 de gener.

Manuel Gallardo, el bibliotecari de Vall-de-roures, va explicar per a este mitjà que “vam fer esta recollida d’aliments l’any passat i va funcionar molt bé. Així que hem repetit” al que va continuar exposant “tenim molts llibres descatalogats, que estan vells o que directament no ens caben a les estanteries i els donem cabuda amb intercanvis i iniciatives com la d’ara”. L’altra cara d’esta recollida és, sens dubte, la manca d’aliments que patixen moltes famílies del territori. Marina Urriós, treballadora social de Creu Roja, va explicar que “pensem que la crisi econòmica ja ha passat, però seguim tenint el mateix nombre de famílies que necessiten ajuda d’este tipus des de fa anys. Les famílies canvien en estos registres però els números continuen sent els mateixos”. Una campanya que té més un refons de visibilització d’una problemàtica que afecta el territori. Gallardo va comentar sobre això que “es tracta més de sensibilitzar la gent del Matarranya, a molta gent que passa per esta biblioteca que hi ha famílies en esta zona que necessita estos productes” al que va concloure “es donar a conéixer que hi ha desequilibris socials també a la comarca”.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top