Fórnols

El projecte ‘Somriures Nòmades’ aterre a Fórnols

Fórnols, 1 de gener de 2017

20171223 Fornols event

Més de 50 persones van acudir a l’espectacle. El pavelló multiusos del municipi va omplir-se de música, balls i moltes risses dels assistents

‘Somriures nòmades’ ni és una companyia usual ni té un espectacle convencional. Este grup d’artistes, músics i còmics van decidir reunir-se per portar alegria i somriures a diferents punts del món, concretament per gent amb menys recursos, oportunitats i amb contextos d’alta desigualtat social. L’última gira de ‘Somriures Nòmades’ els hi ha conduït a diferents àrees de Llatinoamèrica. Una companyia que viatge amb un camió de bombers el qual és escenari i casa al mateix temps.

Ana Omella, precursora d’esta iniciativa a Fórnols el passat 23, va comentar que “ells fan espectacles per Espanya i l’entrada és aliments o diners per gasolina. Així poden continuar el seu viatge portant els somriures a altres persones més desfavorides”. En esta ocasió, la gent de Fórnols va col·laborar portant “molt menjar i es van recollir més diners dels que teníem pactats per donar-los” va assenyalar Omella. Una actuació que es va acollir al pavelló multiusos del municipi on va haver-hi més de 50 persones de diferents pobles de la comarca disposats a passar-ho bé.

Un espectacle molt senzill amb música però que van fer vibrar a tots els xiquets de 0 a 99 anys que van gaudir de l’espectacle. “Va ser una sessió de lluitar contra els estereotipus perquè al final ens vam estar abraçant-mos, tenint contacte físic molt proper en persones que ni siquiera coneixíem. Van transmetre un missatge de responsabilitat passant per qui eres, com et cuides i com vius a este món” va explicar Omella.

Quasi d’un dia per l’altre, ‘Somriures Nòmades’ va arribar a Fórnols de la mà de l’Ana Omella que va destacar al respecte “no sol ho he organitzat jo personalment, s’ha fet possible perquè tots hi han volgut fer-ho, perquè hi havia certs diners d’una fira i material els quals s’han volgut fer servir per això”.

Una iniciativa i una experiència que “poden viure uns altres pobles de cara a l’estiu” va apuntar Omella, després que este grup d’artistes torne de la seua gira per Paraguai esta primavera.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top