Beseit

Un retir exclusiu per a dones se celebrarà a Beseit

Beseit, 26 de desembre de 2017

IMG_7587 (1280x873)

Cinc dies d’aïllament solament per dones centrats amb el cuidat d’elles mateixes i potenciar la part femenina de cada participant.

‘El poder del femení’ és el títol que dóna nom al retir exclusiu per a dones que se celebrarà a Beseit del pròxim 27 de desembre a l’1 de gener. Cinc dies en què la Casa de l’Aigua serà la testimoni del procés de les dones participants que es retiraran del món per uns dies sense tenir contacte amb el món exterior. Els mòbils i aparells electrònics de comunicació no podran utilitzar-se en tot el procés.

El contingut i fins i tot, la temàtica del retir és complexa de descriure, ja que es regix tot el procés pel principi de confidencialitat. Res del que passe durant este procés i fins i tot, les tècniques utilitzades no són revelades públicament. Amina Merabet, organitzadora d’esta trobada, va explicar per a Ràdio Matarranya que “es tracta de comprendre, sentir i deixar espai a tot el que té a veure amb l’energia masculina que hi ha dins cada dona. Partint de la idea que totes les persones tenim una part femenina i una masculina, està moltes vegades no sabem ni que existix “al que ha afegit que” és un procés d’experimentar el femení a través del cos, de la dansa, de l’exercici físic i altres tècniques”.

Unes idees que poden vincular-se als valors que mouen la societat actual i que no permeten un espai propi i de cura d’un mateix. En paraules de Merabet “este retir pot arribar a ser un repte per a algunes dones. El fet d’allunyar-se de casa, de les faenes a les quals estan encomanades moltes i dedicar cinc dies al complet a cuidar d’elles mateixes i que es deixen cuidar. És una cosa poc habitual en la nostra societat”.

Un retir que es realitzarà per primera vegada al Matarranya i les interessades en conéixer més este retir i els principis en què es fonamenta poden contactar directament a través de l’email amina@madre-selva.com

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top