Matarranya

Vall-de-roures, capital del trial per dos dies

Vall-de-roures, 5 de desembre de 2017

Gairebé 100 pilots inscrits de totes les categories de trial van córrer en el campionat d’Espanya a Vall-de-roures. Es van acostar aficionats de diferents punts del país.

Vall-de-roures va esdevenir la capital del motor del trial durant el 18 i 19 de novembre amb la celebració de la penúltima prova del Campionat d’Espanya -última per TR1- d’este esport.

96 pilots inscrits de totes les categories de trial van portar molta expectació i molt de públic en les sis zones de la prova localitzades als voltants del municipi. Un campionat on el Club Trial Matarranya no només ha estat el cap pensant de l’organització sinó que també, quatre dels seus pilots van córrer en la prova i tres d’ells van aconseguir pujar a pòdium.

Un campionat que va atreure gent no només del Matarranya sinó de molts punts d’Espanya. Carlos Boné, alcalde de Vall de Roures, va comentar per Ràdio Matarranya que “ha estat tot un èxit. Ens ha sorprés la quantitat d’aficionats de Catalunya, València, La Rioja o Astúries. Tot s’ha desenvolupat sense inconvenients i el temps ha acompanyat “.

Molt ambient i moviment a Vall-de-roures tant en la cursa el diumenge com en els entrenaments durant el dissabte. Sergio Puyo, pilot i organitzador de la prova com a membre del Club Trial Matarranya, va explicar poc després del final del campionat que “este diumenge ha estat un colofó. El balanç que fem és molt positiu. Molt públic en totes les zones i més de 200 persones s’han reunit en el lliurament de premis. I sobretot, els pilots estaven molt contents de com ha estat el recorregut de les zones”. Toni Bou, un dels pilots més reconeguts a escala mundial i participant d’esta prova, ha declarat al respecte que “ha estat una carrera molt divertida amb un públic molt entregat. El terreny dóna per a molt i crec que es podrien fer moltes carreres aquí”. En la mateixa línia es va manifestar Adam Raga: “l’organització ha estat fantàstica. Han fet un treball molt bo”. Les felicitacions per la bona organització es van escoltar també per part de la Federació Espanyola i Aragonesa de Motociclisme que han animat a l’organització a continuar amb la prova el pròxim any. Puyo va comentar sobre això que “portem treballant des de gener en este esdeveniment organitzant reunions i fent-ho poc a poc. Crec que som un club molt unit i això ens ha ajudat a organitzar un prova d’este nivell. Pel que fa a la continuïtat, hem de parlar al club i fer balanç de moment”. Cal destacar al seu torn, que el Club Trial Matarranya va aconseguir mobilitzar gairebé 100 voluntaris perquè esta prova pogués tirar endavant.

El consorci de Vall-de-roures ha sigut clau per tirar endavant esta prova i respecte al futur d’esta, Boné va destacar per a este mitjà que “des de l’ajuntament podem donar suport com fins ara, però han de venir del Club el fet de voler repetir-ho de nou”.

A este balanç se suma l’alta participació d’inscrits a la prova tot i que, en categoria TR1, TR2 i TR3, el campió d’este any estava ja decidit. Va ser el cas del pilot de Beseit, David Millán, que va córrer a la prova tranquil i gaudint de poder participar en un campionat d’Espanya a casa. La gran quantitat de participants és una de les causes, segons Sergio Puyo que “vingués tant públic i hi hagués tan bon ambient”. A això se li suma, que el fet de tenir a totes les categories corrent suma punts i però sobretot, els suma que hagen participat pilots de talla mundial com Toni Bou, 22 vegades campió mundial de trial -11 vegades en modalitat indoor i 11 en modalitat outdoor-, o Adam Raga, dues vegades campió mundial en outdoor i quatre vegades en trial indoor.

Una prova que va acabar amb bon gust de boca tant per organitzadors, públic com a pilots.

Annabel Roda

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top