Vall-de-roures

Vall-de-roures tindrà segon metge i segon infermer al desembre

Vall-de-roures, 4 de desembre de 2017

IMG_6442 (800x514)

La cessió dels terrenys per a l’ampliació del centre de salut va ser secundada per unanimitat al ple municipal. Les futures obres del centre sanitari compten amb una partida dins dels pressupostos autonòmics 2017.

Vall-de-roures va celebrar, com tots els dimecres últims del mes, el ple ordinari este passat 29 de novembre. Una reunió en la qual es van debatre diversos punts entre ells, va eixir a debat l’ampliació del centre de salut del municipi. Tots els regidors presents van aprovar per unanimitat la cessió gratuïta del terreny per a l’ampliació del centre sanitari a la Comunitat Autònoma d’Aragó.

Una cessió que anuncia poder obrir a concurs públic les obres d’ampliació. En paraules de Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, “feia molt de temps reclamant els documents per fer esta cessió, però finalment s’ha aprovat. De fet, avui mateix hem tingut una reunió amb el gerent del servei aragonés de salut en què se’ns ha comunicat que en les obres no dependran dels pressupostos de 2018, sinó que la partida està inclosa en els pressupostos 2017. Per tant, no haurem d’esperar a l’aprovació dels pressupostos de l’any que ve”.

Al fil d’esta ampliació, la finalització d’estes obres es preveuen en un any segons ens explicave Boné per Ràdio Matarranya. “Haver d’esperar un any ens pareix excessiu amb la situació actual que tenim. I per això, hem proposat que les obres es facen en dues fases i almenys, la primera se centre en la creació dels espais de visites per al nou personal”. I és que va anunciar també Boné que en la mateixa reunió se’ls ha comunicat l’arribada del segon metge i segon infermer, requerits pel volum de cartilles que abasta actualment el centre de salut de la localitat, a partir d’este pròxim 14 de desembre. Una arribada de personal que suposarà problemes d’espai fins que les obres no siguen realitat. Tot el personal sanitari haurà de compartir els espais existents i fins i tot, va assenyalar Boné “hauran de fer ús de la biblioteca o la part d’emergències com a mesura provisional”.

El ple també va donar per a més assumptes com l’aprovació per unanimitat del conveni de col·laboració entre la Comarca i l’Ajuntament per a la prestació del servei d’educació permanent per a adults durant el curs que ve. Un conveni que va defensar Boné “ens beneficia a tots, a pobles petits i als pobles grans. I a més, és que ens suposa més estalvi respecte a anys anteriors”.

Annabel Roda

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top