Vall-de-roures

Tres artistes, tres arts i una exposició

Vall-de-roures, 30 de desembre de 2017

Fotografia, poesia i pintura es fonen en l’exposició ‘Textures del món’, una mostra plena d’al·lusions al Matarranya

‘Textures del món’ és el nom de l’exposició que ha fusionat la pintura, la fotografia i la poesia en un. Tres artistes i tres camps artístics amb un nexe comú: el Matarranya. Jaume Jundacellas, Amelia de Sola i Quique Salgado arribats al territori per diferents motius van decidir unir-se per crear i conjugar les seues obres de les quals ha sorgit ‘Textures del món’.

Amelia de Sola és la poeta encarregada de portar la paraula i la literatura en esta exposició on els seus poemes han sigut la línia conductora entre fotografia i pintura. De Sola va comptar per a Ràdio Matarranya que “part d’ells estan inspirats en esta terra i una altra part se centren en les fotografies de Jaume i en les textures i colors dels quadres de Quique”. El procés de creació de ‘Textures del món’ el va relatar el fotògraf Jaume Juncadellas de la següent manera: “cada un ve d’un lloc diferent del país i ens hem trobat en este punt que és el Matarranya. Això ens ha conduït a poder comunicar el que ens suposa als tres viure aquí a la comarca a través de la paraula, la foto i el color. Traient en la nostra obra l’aigua, la pedra, la terra, la part més salvatge que tenim“.

Els tres artistes coincidixen que les seues obres es componen en gran part pel viscut a la comarca. Juncadella el va definir com “la mirada del Matarranya que és un punt de vista molt naïf, molt innocent. Som desconeguts a esta terra i això ens permet fixar-nos en detalls desapercebuts per als ulls de qui ha viscut sempre aquí”.

Una exposició que va formar part este any del cicle d’exposicions ‘Virgen de la Fuente’ a Pena-roja de Tastavins i que este passat 25 de novembre es va inaugurar al castell de Vall-de-roures. Una mostra artística que es podrà veure a la capital del Matarranya fins al 10 de març de 2018.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top