Matarranya

La Fira de Ràfels, dos dies de moltes visites i una gran oferta cultural

Ràfels, 18 de novembre de 2017

El teatre i la demostració d’oficis artesanals van ser alguns dels atractius d’esta fira

La Fira de Medi Ambient i Recursos Naturals de Ràfels és l’esdeveniment més important d’esta localitat juntament en les seues Festes Patronals a l’agost. Una fira que va celebrar la seua edició número vint-i-tres el cap de setmana de l’11 i 12 de novembre. Dos dies on la plaça i carrers veïns del poble es van omplir d’expositors, majoritàriament de productes artesanals. A este tradicional mercat, es van afegir altres propostes culturals i d’oci que van disfrutar tant visitants com veïns del municipi. Els carrers van estar aminats per l’actuació de dos mags que van fer somiar i somriure a xiquets, però també a adults. Així mateix, es van poder veure artesans fabricant cabassos i cistelles en vímet, les escultures d’un picapedrer o la tradicional elaboració d’aiguardent.

Pel que fa a la cultura, es va poder gaudir de l’exposició de les fotografies participants en el concurs ‘Comarca del Matarranya’ durant els dos dies a l’església. Mentre que dissabte, Casa Juano va oferir dos passis de l’obra teatral ‘Vida’ de Javier Aranda, i diumenge, es va presentar el documental ‘Ruralink’ gravat en part al Matarranya. Miguel Romero, regidor del consistori de Ràfels, comentava a Ràdio Matarranya que “hem portat oficis antics, expositors relacionats en la temàtica i veiem que són dos dies que estan funcionant. Sí que és cert, que hem tingut baixes de venedors i lo dissabte matí hi va haver pocs visitants, però mos va acompanyar lo temps i lo diumenge es va animar molt”.

El caràcter més festiu d’esta fira es va viure el dissabte nit en una orquestra organitzada per la comissió de festes i que va col·laborar també durant los dos dies de la fira en un estand. Dani Soriano, membre de la comissió de festes de Ràfels, explicava per a este mitjà que “esta fira porte molt trànsit al poble i la comissió aporte la part més lúdica i festiva lo dissabte a la nit i venem productes de la zona durant la fira per poder obtindre una mica de diners i dedicar-lo a les festes d’agost”. Una fira en la qual tot el poble seguix apostant i treballant per tirar-la endavant cada any.

Redacció

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top