Pena-roja de Tastavins

La Comarca del Matarranya posa en marxa el cicle de tallers per a ‘Dones Valentes’

Pena-roja de Tastavins, 16 de novembre de 2017

curs_cuina penarojaL’Àrea de Serveis a les Persones de la Comarca posa en marxa esta iniciativa que pretén fomentar la participació de les dones i millorar la seua formació

Pena-roja de Tastavins va acollir el passat divendres 10 de novembre la primera activitat del Cicle de Tallers per a ‘Dones Valentes’ que organitza l’Àrea de Serveis a les Persones de la Comarca del Matarranya en la col·laboració del Col·lectiu Feminista Chalar Dur. En este primer taller, titulat ‘Cuina saludable i conscient’, les participants van treballar el seu ‘jo’ intern a través del coneixement de nous usos d’aliments quotidians i receptes de cuina. “La idea era compartir en totes les participants idees per desenvolupar una cuina casolana basada en l’alimentació saludable”, va explicar Kira Pérez, responsable del taller, que també va afegir que “hem parlat sobre consells, ingredients, maneres de treballar los aliments. En definitiva, de tot lo que envolte cuidar lo nostre cos controlant i coneixent allò que ingerim”.

Este primer taller donarà pas a unes altres propostes que s’emmarquen dins el cicle que té com a principal objectiu, segons va afirmar Eva Antolín, cap de l’Àrea de Serveis a les Persones, “fomentar la participació de les dones i incrementar los coneixements físic i psíquic que tenen d’elles mateixes. A més, també supose augmentar l’oferta formativa per a les dones i facilitar la interconnexió entre veïnes de diferents municipis”.

Durant les pròximes setmanes es desenvoluparan una infinitat d’activitats. Així, el 15, 22 i 29 Mont-roig acollirà un taller sobre dansa del ventre integrativa, el 17 Calaceit serà l’escenari de l’activitat ‘I tu per quan‘ (que es repetirà a La Portellada l’1 de desembre), el 22 de novembre Valljunquera serà l’escenari de l’activitat ‘Amassant dones’, Vall-de-roures acollirà el 24 el taller ‘Descobrint el meu talent’ (que es repetirà a Queretes l’1 de desembre) i el 20 de novembre a Arenys de Lledó tindrà lloc l’activitat ‘Estem fins als ovaris que tot sigui per collons’, que també es desenvoluparà a Beseit el 4 de desembre. Finalment, el cicle acabarà amb una taula rodona sobre ‘Dones davant la despoblació’ que se celebrarà a Torre d’Arques el 9 de desembre.

Cal ressaltar que tots els tallers són de caràcter gratuït i que les interessades poden consultar l’oferta d’activitats a la pàgina web comarcamatarranya.es o trucant al telèfon 978.890 882. Des de l’organització també es va recordar que per poder participar cal fer una inscripció trucant al telèfon anteriorment citat o enviant un correu electrònic a ccmujer@matarranya.org o educadora@matarranya.org.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top