Cultura

Miguel Mena revele els secrets de ‘Bendita calamidad’ al club de lectura de Pena-roja

Pena-roja de Tastavins – 3 de novembre de 2017
 

Des de Pena-roja, tots els anys organitzen alguna trobada en autors d’històries que han llegit

El passat 18 d’octubre el periodista i escriptor Miguel Mena va estar al Matarranya. En concret, va tindre trobada amb el Club de Lectura de Pena-roja en una tarde que va servir per conèixer i desvetllar els secrets de Bendita calamidad, el treball literari de més èxit de Mena, adaptat fins i tot al cine. Miguel Mena ha concretat que “les trobades amb clubs de lectura tenen més o menys la mateixa dinàmica. És gent que s’ha llegit un llibre i que es trobe amb l’autor. Al final és satisfer la curiositat que tenen els lectors al voltant de com s’ha fet un llibre”. Parlem de ‘Bendita calamidad’, novel·la que “ha estat adaptada al cinema“, de manera que “també parlarem una mica de les diferències que trobem entre la novel·la i la peli”. ‘Bendita calamidad’ és l’últim títol que han llegit els membres del club de lectura, i al llarg d’esta trobada li van fer preguntes vinculades als personatges, escenaris i l’origen de la història.

Unes trobades amb els lectors que Miguel Mena va 00considerar molt entretingudes. “És una de les coses més gratificants de l’escriptor. Escriure t’ha d’agradar perquè és una faena solitària. Requereix moltes hores de solitud i concentració. Jo m’ho passo molt bé escrivint. Però descobrir la reaccions que han tingut els teus personatges i les teues històries en els lectors és molt divertit. Moltes vegades, els lectors detecten detalls, perfils, curiositats que els criden l’atenció i en les que potser tu no t’havies fixat”, va remarcar Mena. ‘Bendita Calamidad’ és una novel·la àgil i divertida que transcorre a la ciutat de Tarazona. Lectura obligada entre el públic jove.

Rubén Lombarte
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top