Vall-de-roures

El campionat de guinyot a Vall-de-roures ja és un clàssic

Vall-de-roures – 30 d’octubre de 2017

Parelles d’Aragó, València i Catalunya es van reunir al voltant dels tapets verds i les baralles pel Campionat de Guinyot, la dècima edició d’este torneig

Cantar les quaranta, les vint, no tenir triomfe o anar de bones van ser algunes de les expressions més empleades este dissabte al Vall-de-roures a raó del campionat de guinyot. La dècima edició d’este torneig va celebrar-se a la capital del Matarranya i va reunir aficionats d’este joc de cartes de Catalunya, València i Aragó. Moltes cares conegudes entre els participants que ja es coneixen d’un any a l’altre i inclòs, es troben a altres campionats del voltant del Matarranya.

Domingo Viñes, procedent de Sant Carles de la Ràpita i participant en esta dècima edició del campionat de guinyot, comentava molt content per a Ràdio Matarranya que “és molt majo veure tanta afició aquí al Matarranya. Es note que la gent fa ‘ligilles’ pels bars i que juguen molt”. Al mateix temps un altre participant que ho fe per primera vegada a este campionat, Vicen Beltrán, va afegia que “l’ambient és molt distés, agradable i sense tensió”.

Un torneig que s’ha establit de manera permanent al mes d’octubre a Vall-de-roures amb uns premis econòmics de 3000 i 1000 euros per la primera i segona posició que incrementen el número d’inscrits de més enllà de la comarca. Beltrán explicave que “és una competició prou competitiva, que va gent que vol guanyar, però sense cap tensió. La gent també bé a jugar principalment”.

Els premis d’enguany han quedat repartits. La primera posició i el premi més gros es va quedar a casa, al Matarranya amb Pedro Falgás i Laureano Falgas de La Torre del Compte; la segona posició va parar per a una parella de Gandesa, els tercers per uns procedents de Castelseras i el quart premi va anar cap a Roquetes.

Un dia de cartes i de convivència per tots i tots aquells amants del guinyot. Una jornada en la qual es compartix partides, esmorcar, dinar i moltes xarrades al voltant de la barralla.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top