Massalió

Dolçaines, gralles i gegants recorren els carrers de Massalió a la XIV trobada

Massalió – 26 d’octubre 2017

 

Una trobada que reunix al món de la dolçaina i la gralla a Massalió des de fa catorze anys. Dotze grups d’Aragó, València i Catalunya es van trobar a esta localitat

Els carrers de Massalió es van inundar de música i gegants a raó de la trobada de dolçainers, grallers i gegants que va celebrar-se el dissabte 21 d’octubre. Una trobada que aconseguia la seua edició número catorze i que va aconseguir reunir a dotze grups aragonesos, catalans i valencians amb l’excusa de fer música.

El grup de dolçainers de Massalió va ser l’encarregat d’organitzar per primera vegada esta trobada. Alba Puchol, dolçainera de l’agrupació organitzadora, explicave per a Ràdio Matarranya que “vam tenir una època dolenta dins de l’agrupació, però ens vam reenganxar de nou i vam decidir prendre partit i preparar de nou esta trobada” al que afegia que “és molt majo reunir dolçainers de tots els costats i no podíem perdre-ho”. En la mateixa línia, Carles Aguirre, geganter de l’agrupació ‘Foc i Flama’ d’Horta de Sant Joan participants en esta trobada, comentave que “sempre ha estat una trobada molt emblemàtica perquè et trobes amb gent de molts llocs que ve al mateix, a passar-ho bé”.

Una trobada que tanca la temporada d’estiu dels grups de dolçainers. Alhora, ajuda als músics a mostrar tot el seu repertori. Música tradicional o adaptacions es van escoltar tant en la cercavila com en l’actuació principal a la plaça major. Respecte al gènere musical procedent d’estos grups, un dels integrants del grup de dolçainers de Mas de les Mates afirmave que “és música popular i els grups adapten cançons tradicionals com modernes. Un grup tira endavant una cançó com pot i també, afegint els seus gustos”.

Dolçainers, grallers i gegants dels tres territoris van acabar transmetent diversió i moviment a Massalió, un poble de reunió entre dolçainers que manté la música tradicional viva.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top