Beseit

Una oportunitat única per veure, olorar i assaborir els bolets

Beseit – 23 d’octubre de 2017
dia dels bolets beseit 18 web

Beseit es convertirà en la capital aragonesa dels bolets durant els dies 28 i 29 d’octubre en la celebració del ‘Dia dels Bolets’ i les ‘Jornades Micològiques

Beseit acollirà els pròxims dies 28 i 29 d’octubre la XXII edició del ‘Dia dels Bolets’ i les XX ‘Jornades Micològiques’. La cita oferirà l’oportunitat de gaudir, assaborir i fins i tot olorar els bolets en un any gens bo per als amants d’aquests deliciosos fongs. “Este any està sent encara pitjor que lo passat respecte als bolets al territori. Així que a Beseit donarem l’oportunitat de disfrutar dels bolets a tots los aficionats al món micològic”, va explicar Arturo Queral, membre de l’Associació d’Amics dels Bolets, entitat organitzadora de les dues propostes.

Les jornades Micològiques començaran el dissabte al matí amb un taller de treballs manuals per a xiquets. “Este és un acte que sempre hem programat perquè pensem que ajude a fer que los més menuts del poble també participon de la festa i la sentixquen com a seua”, ha concretat Queral. Ja a la tarda, les activitats continuaran en una xerrada-taller titulada ‘A què fa olor un bolet’, a càrrec d’Ángel Leiva, soci fundador de la Societat Cesaraugusta de Saragossa i Eduardo Fidalgo membre de Basozaleak (Associació Micològica i Botànica de Getxo). Pel que fa al taller, des de l’organització es va destacar que “seguim en lo format de xerrades més pràctiques que vam iniciar l’any passat. En este cas serà un taller sobre quina olor fan los bolets i fins i tot com podem distingir cada tipus per l’olor”. Una hora més tard, a les 18.00 h, tindrà lloc el curs de cuina impartit per Feli Gascón i Valentina Bolognia de ‘Fatto in casa’. Seguidament, s’oferirà una degustació de les tapes elaborades per a tots aquells que vulguin provar-les. “Este acte lo vam començar com una cosa molt senzilla per tastar tapes de bolets originals i diferents, i any rere any ha anat creixent. De fet, l’any passat es va vendre molt ràpid tot el que teníem preparat i per això per a esta edició tenim preparades unes 1.500 tapes de diversos tipus perquè ningú és quedo sense provar-les”, va explicar Queral.

Diumenge 29, el Dia dels Bolets pròpiament dit, els actes començaran amb l’obertura del concurs al ‘Bolet de bèstia’ en major diàmetre i l’obertura de la tradicional exposició sobre Bolets del Matarranya i dels Ports de Beseit”. Poc després, a les 11.00 h se celebrarà la inauguració oficial de la jornada i s’obriran els expositors on es podran comprar els tiquets i degustar les 4 tapes que ha plantejat l’organització per a este any. “Funcionarà com sempre. Los visitants podran comprar los tiquets a un preu de 6 euros tant a la llotja com al poliesportiu i després podran degustar les 4 tapes que es repartiran en estos dos punts, a més de a la plaça i a les eres”, ha concretat Queral, que no va voler desvetllar les elaboracions d’este any, però si que va apuntar que “tot lo que vulgue podrà gaudir de les tapes perquè hem preparat uns 1.500 tiquets per la qual cosa podrem servir fins a un màxim de 6.000 tapes al llarg de la jornada”.

Finalment, Queral va voler convidar a tots els veïns del Matarranya ha desplaçar-se fins Beseit per gaudir d’aquestes dues iniciatives i també va destacar que “és una festa molt bonica però que té detràs molta faena que sense la col·laboració de molts veïns i associacions del poble seria impossible organitzar-la”.

 Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top