Beseit

Beseit acollirà l’edició més musical de l’Ecofesta del Matarranya

Beseit – 19 d’octubre de 2017

ecofesta web

El pròxim diumenge 22 d’octubre xiquets i xiquetes de tot el territori disfrutaran d’una jornada en la qual els protagonistes seran els valors mediambientals

El diumenge 22 d’octubre Beseit acollirà la XII edició de l’Ecofesta del Matarranya. Aquest any la cita, organitzada pel Departament de Medi Ambient comarcal, tindrà com a fil conductor la música i com en materials rebutjats es poden construir tota mena d’instruments musicals. “Portem molts anys organitzant l’Ecofesta i mos agrade que cada any la temàtica sigue diferent. Així que en esta ocasió se’ns va acudir que lo tema fore la música i mos va parèixer bona idea”, va explicar Olga Ric, tècnica de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya.

La jornada s’iniciarà a primera hora del matí en l’arribada dels autobusos que de forma gratuïta portaran als inscrits fins Beseit. Un cop allà, tots els presents gaudiran d’un dinar en què es faran servir plats i gots d’un sol ús i biodegradables. “En una festa en la qual es promouen valors mediambientals pensem que tot ha d’anar a l’uníson. Per este motiu, apostem per este tipo de plats i tasses reutilitzables o, si no, biodegradables“, ha apuntat Ric. Després d’agafar forces, tindrà lloc una menuda actuació en la qual es mostraran a les famílies algunes idees per reutilitzar altres residus i convertir-los en instruments musicals a casa.

Posteriorment, es dividirà als participants segons la seua edat i s’iniciaran els tallers. “Este any el principal taller serà de fabricació d’un instrument musical. Esta activitat es dividirà en dues sessions, una primera en què es construirà l’instrument, i una altra en què los inscrits descobriran una exposició d’instruments fets en materials reciclats. En esta segona sessió també se’ls ensenyarà com tocar l’utensili que hagen fabricat”, va concretar la tècnica, que va assenyalar que “a més també construirem un menut jardí perquè quedo constància que l’Ecofesta ha passat per Beseitmos farem un vestit per a l’activitat final i veurem com es construeix una flauta en canyes”.

El dia acabarà en un ‘comiat musical’ en què tots els xiquets i xiquetes participants actuaran conjuntament i demostraran com sonen els instruments construïts al llarg del matí.

Redacció 
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top