Pena-roja de Tastavins

La primera TastavinsTrail reunirà més de 600 corredors pel voltant de les Masmut

Pena-roja de Tastavins – 11 d’octubre de 2017

20171011 Penaroja PrèviaFira

Pena-roja entre els dies 13, 14 i 15 d’octubre a la roda de Fires del Matarranya especialitzant-se en la naturalesa i l’aventura. Carreres, rocòdrom, ral·li fotogràfic, fira del corredor i trobada d’escaladors, entre les diferentes propostes

Pena-roja de Tastavins entre enguany al circuit de Fires del Matarranya. I ho fa amb una proposta vinculada al món de la natura i els esports d’aventura. Els dies 13, 14 i 15 d’octubre (este mateix cap de setmana) la localitat celebrarà diferents experiències vinculades al món de l’esport i el medi ambient. La prova central es la TastavinsTrail, un projecte que ha reunit fins a cinc formats de carrera diferents. Una 17K amb l’ascens a La Tossa, una 7k que correrà al voltant de les Roques del Masmut, dos marxes senderistes amb les mateixes distàncies, i una minitrail per l’entorn de la localitat. Una TastavinsTrail que serà el dissabte 14 d’octubre i que ha confirmat la participació d’uns 650 corredors en esta primera edició. La carrera es complementarà amb un munt d’activitats més. De fet, divendres es farà la presentació de la carrera per a tot el públic i es començaran a repartir dorsals. Serà el dia d’obertura de la Fira del Corredor, espai que comptarà amb diferents estands vinculats al món de l’esport i de l’aventura. Al mateix temps, l’organització també ha preparat diferents demostracions i sessions de fisioteràpia i de podologia per a tots els participants a la competició.

Dissabte es viuran els actes més importants de la jornada, encara que no els únics. A primera hora del matí començaran les carreres i les marxes senderistes. Tota la informació està detallada a la pàgina web http://www.tastavinstrail.com, on l’organització fins i tot va preparar un pla d’entrenament per a tots aquells i aquelles que volgueren competir. L’organització ha preparat també un servei d’escola infantil per als més menuts, i al llarg de dissabte i el diumenge s’impartiran diferents xarrades que versaran, entre altres coses, de les primeres vies que es van obrir a les Roques del Masmut fa ja més de 30 anys, d’experiències d’escalada i espeleologia a l’estranger i d’alpinisme. Durant estos dies també hi haurà tallers i un espectacular rocòdrom per a oferir iniciació a l’escalada, tant per a xiquets i jóvens com també per a adults. I per al diumenge s’ha pensat també en la celebració d’una Jornada Provincial d’Escalada en què els amants a este esport es reuniran al voltant de les Masmut. Tot això, al costat de l’organització d’un safari fotogràfic amb premis a les millors imatges.

Francisco Esteve és alcalde de Pena-roja de Tastavins i ha reconegut que “al llarg dels dies 13, 14 i 15 d’octubre hem preparat diferents activitats relacionades amb l’esport a l’aire lliure i el medi ambient”. Esteve ha explicat que “Pena-roja fa anys que estava pensat celebrar una fira. Però no una fira convencional, sinó una cosa que servís per a promocionar i potenciar els recursos naturals i l’entorn de la localitat”. D’aquí la celebració de les diferents activitats que hi haurà durant el Pont del Pilar. Així mateix, el cap de setmana comptarà amb recinte firal, que serà a l’Edifici Multiusos i on trobarem empreses d’esports d’aventura, empreses relacionades amb material i roba esportiva, especialistes en massatges i altres espais. A la zona educativa de Pena-roja de Tastavins també s’instal·larà un rocòdrom durant el cap de setmana. A més, la intenció del consistori és anar creixent, i a poc a poc incorporar noves activitats esportives en un cap de setmana que busque “posar en valor els recursos paisatgístics de Pena-roja“, va recalcar Francisco Esteve, i apostar per la natura i el turisme sostenible.

Rubén Lombarte
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top