Matarranya

LES ESCOLES DE MÚSICA S’OMPLEN D’ALUMNES

matarranya – 10 d’octubre 2017

Queretes, Vall-de-roures i Calaceit són els municipis amb escoles de música que inicien les classes. Escoles que promouen la cultura musical a la gent del territori

L’octubre toque a les portes i amb ell, les escoles de música comencen a sonar després de la parada tècnica de l’estiu. Les classes de les escoles de música de Vall-de-roures, Queretes, Calaceit i Pena-roja estan a punt d’omplir-se lliçons, assajos, repeticions i sobretot, de molts sos de vent, de corda, de percussió barrejats als corredors.

Un inici del curs el qual número de matrícules es manté respecte al curs anterior, fins i tot en el cas de Vall-de-roures augmenta. José Miguel Roig, directe de l’Escola de Música de Valderrobres, comentava per a este mitjà que “l’any passat va ser rècord total d’alumnes i a estes dates del curs ja estem superant este rècord amb 289 matriculats”.

L’oferta d’ensenyament musical a les cuatre escoles continua sent molt vasta i variada abraçant tots els rangs d’edat i amb classes en grup o individuals, segons les necessitats dels futurs músics. Roig afegia que “ni somiàvem a tenir violinistes a esta escola i ara han de començar 9 xavals”. Alumnes de totes les edats incloent les més primerenques. La Federació Comarcal de Música del Matarranya situada a Calaceit, única a tota la província de Terol que utilitze la metodologia musicaeduca, porta tres cursos impartint llenguatge musical a bebés juntament amb les seues mares i pares. Un curs especialitzat que abasta dels 0 als tres anys i després, els xiquets passen a anar sols a les classes si volen continuar. Eva Abbàs, directora de l’Escola de Música de Calaceit, subratllava sobre això que “involucrem amb este mètode als pares i mares en l’educació musical dels seus fills potenciant disfrutar de la música”.

Les bones vibracions per este començament de curs es palpen entre els nous alumnes, però també entre els veterans. José Manuel Conte, director de l’escola de música de Queretes i de la banda de Música ‘Francisco Turull’, comentava per a Ràdio Matarranya que “el curs ha començat amb molta energia. Hi ha altes de nous alumnes i alguna baixa, però tots ho hem agafat amb ganes”. Sens dubte, tres escoles de música del Matarranya que arrenquen este curs i seguixen assentant la cultura musical a la població del territori.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top