Matarranya

El premi Desideri Lombarte 2017 recau en el Seminari Autonòmic de professors de català

La Llitera – 9 d’octubre de 2017

20171009 Cultura PremiDesideriLombarte

L’entrega d’esta distinció es va viure al Campell a càrrec del director general de cultura, Nacho Escuín. Entre els professors assistents, els matarranyencs Rafa Ferrer i Pepa Nogués

Nacho Escuín, director general de cultura del Govern d’Aragó, va presidir l’entrega del premi Desideri Lombarte 2017. Una distinció que enguany ha recaigut en la figura del Seminari Autonòmic de professors i professores de llengua catalana per tot el treball i la seua contribució a la normalització de la llengua a Aragó. L’acte d’entrega d’un premi que serà de caràcter bianual es va viure a la Llitera, concretament al Campell, i en ell van assistir alguns professors del Matarranya, com ara Rafa Ferrer i Pepa Nogués. En declaracions a ‘Notícies del Matarraña’, Nogués va considerar que “va ser un acte molt emocionant. Per als professors és un doble premi. Per un costat, un premi a la professió. Però per un altre va ser un premi a la diversitat lingüística d’Aragó”. Nogués va apuntar que “vam estar una vintena de professors” a l’entrega del premi. Bona part d’ells encara “estem en actiu. Del Matarranya vam estar en Rafa i jo. Rafa represente els professors pioners. I jo sóc més recent. Va ser una jornada molt emotiva, perquè hi ha una docent que va començar el primer any i que continue en actiu. És la professora de l’institut de Tamarit”, la qual “porte 33 anys que està donant classes de català”, va apuntar Nogués.

En representació dels professors, va aplegar el premi Josep Lluís Seira, que és mestre d’Albelda. A continuació van pujar a l’escenari tots els professors que van estar presents a l’acte. Durant l’acte va actuar el cantautor de Saidí, Anton Abad, un dels músics més reconeguts de la Franja. L’any passat, i en el primer premi Desideri Lombarte, la DGA va distingir Artur Quintana i José Bada.

Rubén Lombarte
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top