Queretes

Vaquilles, disfresses, revetlles i correfocs, se citen a Queretes

festes queretes 5 web

Del 6 al 14 d’octubre Queretes gaudirà de les seves Festes Majors en les quals no faltaran les esperades vaquilles, el divertit concurs de disfresses, l’animada xarlotada, el recorregut de ‘bodegues’ o el festival de jotes

Un any més, les festes de Queretes tancaran la temporada festiva del Matarranya, i en aquesta ocasió, ho faran amb una programació molt intensa i que s’allarga uns dies més del que és habitual. “Com este any lo Pilar cau en dijous vam decidir allargar una mica los actes peraque los que tinguen pont puguen disfrutar també de les festes”, va explicar Fernando Camps, alcalde de Queretes.

Els actes començaran el divendres 8 amb el recorregut de ‘bodegues’ que a poc a poc s’ha anat consolidant com una cita obligada en la qual els participants reben les festes. Una activitat en la qual la convivència i la diversió es donen la mà mentre ressonen les jotes. “És un acte que vam recuperar fa uns anys i que la gent ha agarrat en moltes ganes”, va afirmar Camps.

L’endemà, el dissabte 8 d’octubre, a més dels coets, el volteig de campanes que anuncien les jornades festives i una cercavila amb la xaranga Harmonia, tindrà lloc el correfoc, una de les principals novetats d’aquestes festes. “Los correfocs eren una demanda de la gent jove que participe als que fan en altres pobles i volien que es fessin també aquí”, va dir l’alcalde.

El dimecres 11 d’octubre arribarà el concurs de disfresses, un dels moments més esperats per tots els veïns i visitants del municipi. Com cada any, les quadrilles sorprendran a tots els presents amb les seves ganes de diversió i els seus balls i coreografies. “Los disfrassospotser són el moment més esperat d’estes festes perquè totes les quadrilles participen i tots s’ho passen en gran, tant los participants com lopúblic que sol omplir la plaça”, va apuntar Camps. Tampoc faltaran les vaquilles que tindran lloc el dijous 12 d’octubre i el divendres 13 d’octubre a habitual espai ubicat a la zona del ‘Pla de Sancho‘.

A més d’aquests actes també tindrà lloc l’actuació del grup de teatre local ‘El Mentidero‘, hi haurà Festival de Jota i es podrà ballar a les revetlles nocturnes amb orquestres del nivell de ‘Nueva Alaska’ o ‘Atalaia’.

Finalment, Camps va animar a tots els veïns del Matarranya a desplaçar-se a fins Queretes per gaudir de les “últimes festes de la temporada”.

Redacció 
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top