Matarranya

Comencen els treballs de construcció de la tirolina de Fondespatla

tirolina obres 1

L’empresa executora, Cutanda Construcciones, ha iniciat l’adequació dels espais on estaran ubicades les instal·lacions que s’esperen tindré en funcionament la pròxima Setmana Santa

Els treballs de construcció de tirolina de Fondespatla ja han començat. Segons han confirmat des de l’empresa executora, Cutanda Construcciones, estos últims dies s’han iniciat les actuacions per adequar els accessos a les zones on s’ubicaran les instal·lacions. “Lo que estem fent és adequar lo camí d’accés a la zona perquè puguen arribar los camions i vehicles necessaris per a traslladar los materials i procedir al muntatge de les instal·lacions”, va afirmar Cristian Cutanda, de l’empresa Cutanda Construcciones. Paral·lelament també s’han començat a sol·licitar els materials necessaris per a la creació de la tirolina. “Ja hem encarregat los materials necessaris per la tirolina”, va dir Cutanda, que va concretar que “s’ha de pensar que en unes instal·lacions d’este tipo són molt importants los elements que la conformaran. De fet, gran part d’ells s’han de fer a mida”.

Pel que fa als terminis de construcció, des de l’empresa van apuntar que “al ser materials fets a mida es tarde un temps a fabricar-los. Natres calculem que fins a un mínim de dos mesos no els tindrem aquí”. Si bé, tot i este handicap, Cutanda va explicar que “una volta tinguem els materials la construcció serà molt ràpida. Per exemple, en el cas del cable, vindrà un helicòpter i en un dia pot ser que ja estigue col·locat”. D’esta manera, i encara que no es van anunciar terminis concrets, la idea de l’empresa executora és que les instal·lacions puguen entrar en funcionament al voltant de la Setmana Santa de 2018. “No tenim molt clar quan estarà tot a punt perquè després de la construcció s’han de fer moltes proves, revisions i comprovacions. Tot i així, la nostra idea és poder obrir per a la pròxima temporada turística”, va concretar Cutanda.

Pel que fa a gestió de les instal·lacions, Cutanda, també membre de l’empresa gestora Alquifuentespalda, va explicar que “encara estem estudiant i analitzant com anem a fer-ho. Tot i que la base serà que los interessats hauran de vindre a un local del municipi que mos cedix l’ajuntament i des d’allà se’ls portarà fins al punt d’eixida en vehicles i després se’ls recollirà al punt d’arribada”.

Finalment, el responsable de la gestió voler destacar que “penso que és un projecte molt interessant en el que tots estem molt il·lusionats i que pot ser molt positiu per al poble i la comarca”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top