Fórnols

La torre de l’església de Fórnols lluirà una nova imatge exterior

obres fornols

La segona fase de rehabilitació va començar al juny per la nau central i actualment els operaris estan treballant en la torre, una de les parts més deteriorades del temple

La segona fase de la rehabilitació de la part exterior de l’església de Fórnols avança ràpidament. Si en el mes de juny es van iniciar els treballs a la nau central, fa poques setmanes els operaris van començar a rehabilitar integralment la torre del temple. “Vam començar al mes de juny en la nau principal i ara ja estem treballant a la torre”, va explicar Trinidad Aguar, alcaldessa de Fórnols, que va afegir que “en estecas s’anirà treballant de dalt a baix. Han començat per la cúspide i a poc a poc aniran baixant”.

Els treballs, que compten amb un pressupost total de 75.000 euros procedents del Govern d’Aragó i l’Arquebisbat de Saragossa, consisteixen en la neteja de la zona externa, la consolidació de l’estructura i l’eliminació de goteres i humitats. “Lo que s’està fent és netejar les teulades, assegurar i rehabilitar la cúspide de la torre, eliminar les goteres i solucionar el tema de les goteres”, ha concretat Aguar, que també va defensar que “la veritat és que ere una actuació molt necessària perquè tant la part exterior de la nau principal com la torre en general estaven en molt mal estat a causa del pas del temps”.

L’actuació, que es preveu que finalitzi en poc més d’un mes, suposa un nou pas per a la rehabilitació total de l’edifici que es va iniciar fa una mica més de dos anys amb les obres de millora d’una de les naus del temple. “Una volta acabada esta actuació mos posarem a treballar per intentar aconseguir, en un curt termini, noves partides per poder abordar la rehabilitació de la nau lateral que falte i també de tot l’interior de l’església”, ha apuntat l’alcaldessa de Fórnols, que va voler ressaltar que “també tenim la intenció de tornar a insistir per veure si aconseguim que es faci alguna actuació al Santuari de Montserrate“.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top