Lledó

Lledó viu unes festes entretingudes i pensades per a tots els públics

 

20170905 Lledó FestesPatronals

Divendres 1 es va fer el parc infantil i l’inici de festes va comptar amb la presència de Ramón Millán, president de la Diputació, qui va parlar de novetats quant a comunicacions de Lledó. Les tardes de bous, entre els moments més participatius

Lledó ha viscut quatre intensos dies de Festes Patronals. Una programació entretinguda que es va obrir divendres 1 de setembre a migdia. La xaranga Armonía de Queretes va posar la música al primer matí de festes, fent la volta al poble. Paral·lelament, xiquets i xiquetes van estar ben entretinguts al parc infantil. Camp de futbol infable, colxonetes i tobogan d’aigua van animar a xiquets de totes les edats. A la plaça del poble, i sobre la 1 de migdia, es van disparar els coets anunciant l’inici de les festes. Unes festes que van comptar amb la presència del president de la Diputació Provincial, Ramón Millán, que va portar bones notícies per a la població. I és que abans que acabe el present setembre, l’empresa que assumirà els treballs de la variant del poble té previst iniciar els primers moviments de terra. Una reivindicació històrica de Lledó que conste d’un projecte que es farà en dos etapes. El primer dia de festes també vam tindre una xocolotada pensada per a tots els públics i la primera nit de ball.

Si divendres va ser intens, també ho va ser el dissabte. I és que Lledó és poble torero, i per això per la tarde es van fer bous a la plaça. Molta gent, tant de casa con de pobles de la contornada. Gent de Calaceit, de La Freixneda, de Queretes, d’Horta de Sant Joan, d’Arenys de Lledó, d’Arnes… A plaça van saltar vaquetes menudes i altres de grosses, i els animals van pegar més d’un espolsó. La tarde de bous va ser animada per la música de la xaranga Sempre Sone Bé. De cara al diumenge també vam tindre bous, i tarde i nit amb ball amb l’orquestra Coktel. I el dilluns, Dia de la Patrona, Santa Rosa, amb la missa cantada per la Coral de Paüls i el sopar de la vaca. Unes festes que, tal i com va explicar Ramón Alonso, alcalde de la població, “tots els dies de festes són importants i bonics, encara que cal reconèixer que el primer dia és molt potent”, va considerar. Com importants també han segut les tardes de bous, “que suposen un esforç molt important. Econòmic, i de treball”. També va ser significatiu l’últim dia, honrant a la patrona.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top