Massalió

El somni d’una nit d’estiu

 nit en blanc 2017 1
La III edició de la ‘Nit en Blanc’ de Massalió va superar les expectatives i va aconseguir reunir més de 600 persones en un festival que va fer gaudir tant a petits com a grans. Música, teatre, dansa, circ i gastronomia es van unir en una cita que a poc a poc es va consolidant com un dels festivals més originals de l’estiu

Els carrers i places de Massalió es van convertir el passat 15 de juliol en un gran escenari pel qual van passar companyies i artistes de nivell estatal que amb els seus espectacles de circ, dansa, teatre, foc o música van sorprendre, fascinar i fer riure a les més de 600 persones que aquest any van gaudir de la ‘Nit en Blanc’ organitzada pel Club de la Joventut del municipi en col·laboració amb l’ajuntament de Massalió, la Comarca del Matarranya i la Diputació de Teruel.

nit en blanc 2017 2
Per tercer any consecutiu, la cultura i la gastronomia van envair Massalió durant tota una nit. La cita va començar passades les 8 de la tarde en una abarrotada plaça del Molí en què va tenir lloc l’obertura oficial del festival seguida de l’espectacle de circ de la companyia tarragonina Passabarret. Després d’aquesta primera proposta els assistents van poder gaudir, segons la seva elecció, del sopar a base de tapes o dels dos passis del musical ‘Por culpa del amor que van sorprendre i van fer riure a tot el públic present. Respecte al sopar, en aquesta ocasió aquells que havien adquirit la polsera del festival van degustar 5 tapes i cinc vins del territori. “Este any s’han servit tapes de llonganissa en samfaina, arròs negre, falafel en salsa de iogurt, migues aragoneses i sorbet de llimona. Com sempre, cada tapa ha anat acompanyat d’un vi de la terra. Enguany tots los vins han sigut del celler Mas de Torubio de Queretes“, va explicar Laira Gonzalo, membre de l’organització, que va destacar que “estem molt satisfets perquè l’any passat al sopar vam estar uns 350 i en aquesta edició hem arribat a vendre gairebé 400 polseres”.

nit en blanc 2017 3

Després de reposar forces, la cita va seguir amb la música en directe dels saragossans Red Baleine que va donar pas al clown de Mortelo & Manzani. Seguidament, va arribar el torn de Breathless, un grup de dansa moderna arribat des de Pamplona, que va sorprendre gratament al públic que omplia a la plaça major amb les seues coreografies de hip hop, popping, locking, dancehall, o new style, entre altres estils de dansa urbana. En acabar, i gairebé sense un minut de descans, Drakonia va encendre la replaceta amb la seva espectacular actuació on el foc i les llums van ser les protagonistes. Finalment, passades les tres i mitja de la matinada el concert de Rumba sin rumbo va posar el punt final a la nit.

nit en blanc 2017 5

Dies després del festival des de l’organització es van mostrar molt contents tant de l’afluència de públic com del desenvolupament d’aquesta III ‘Nit en blanc’. “Més o menys calculem que han sigut més de 600 persones les que han passat pel festival. Això vol dir que hem superat àmpliament los números de l’any passat”, va dir Gonzalo, que va voler destacar que “la veritat és que també estem molt contents perquè este any, a part de tota la gent del poble, ha vingut molt de públic, sobretot famílies, de pobles del voltant com Valdealgorfa, Maella, Calaceit, Vall-de-roures, Alcanyís o Queretes. A més, lo balanç no pot ser més positiu perquè molts dels assistents mos van felicitar per la qualitat dels espectacles i per la bona organització”.

nit en blanc 2017 4

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top