Matarranya

Arriba el XIII Cicle d’Orgue de la Comarca del Matarranya

CartellOrgue17-web

Els propers 30 de juliol i 20 d’agost les esglésies de Fontdespatla i Mont-roig acolliran els dos concerts de l’edició d’aquest 2017. El primer d’ells serà a càrrec de la coneguda organista Montserrat Torrent

Les localitats de Fondespatla i Mont-roig acolliran el XIII Cicle d’Orgue de la Comarca del Matarranya que organitza el Departament de Patrimoni Cultural de l’entitat comarcal. En la mateixa línia que en anys anteriors s’han programat dos concerts, un a cadascuna de les dues localitats que conserven en les seves esglésies parroquials aquestes joies instrumentals.

La prestigiosa organista Montserrat Torrent oferirà el primer concert que tindrà lloc el proper diumenge 30 de juliol, a les 19:30 ha l’Església de Sant Salvador de Fondespatla. Torrent oferirà un concert amb peces clàssiques en què podran escoltar composicions de F. Correa d’Arauxo o Antonio de Cabezón. Un repertori ideat expressament per ser interpretat en l’òrgan d’aquesta localitat. Cal assenyalar, que aquest concert és especial per a l’organista perquè segons va manifestar serà un dels últims de la seva carrera musical.

El Cicle d’Orgue continuarà el diumenge 20 d’agost a l’Església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Mont-roig a partir de les 19:30 h. En aquesta ocasió l’actuació serà a càrrec de l’organista Tomé Oliver que estarà acompanyat de la soprano Rosa Tamarit, del baixista Josep Ferrer i de la flautista local Maria Morera Ballester. El quartet desgranarà un repertori en el qual tindran un paper protagonista les composicions de H. Purcell, G. Frescobaldi o C. Monteverdi.

Els tretze anys de trajectòria del Cicle d’Orgue de la Comarca del Matarranya han fet que aquesta iniciativa s’hagi consolidat com una de les activitats tradicionals de l’estiu al Matarranya i que siguin molts els veïns i visitants que cada any gaudeixin dels concerts que es programen. De fet, el Cicle d’Orgue compta amb un públic molt fidel, no només del Matarranya sinó també arribat de comarques i municipis veïns, que acudeix sense falta a cada edició.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top