Pena-roja de Tastavins

L’oferta, la sangria i el ‘maio’ tornen per a les Festes del Carme de Pena-roja

Festa al carrer del Carmen, que ha segut l’excusa per a obrir l’Estiu Cultural que organitze l’associació cultural Tastavins. Estos dies hi haurà noves propostes com trobada de bandes o festa de les paelles

Pena-roja ha celebrat estos dies les festes del carrer del Carme, l’única festa de barris que quede al poble. Unes festes que es van recuperar farà uns anys gràcies als veïns de la part alta i a l’impuls de l’Associació Cultural Tastavins. Dissabte es va fer la plega dels productes que se subhasten durant la festa; i el diumenge per la tarde es va fer la missa, es va repartir sangria i es va celebrar l’oferta. Enguany, i rescatant una tradició que es va perdre als anys 20, l’organització va plantar un maio de 10 metros d’alçada davant de la Capella del Carme. Una festa animada que va acabar en un sopar popular per a tots al carrer. Una Festa del Carme que ha coincidit en els primers dies de l’Estiu Cultural que impulse la Cultural Tastavins, i que ha preparat diferents propostes com ara el Dia de les Paelles, que serà esta mateixa setmana.

Ángel Serrano és president de la Cultural Tastavins, i va destacar que “el dissabte vam anar a tallar el ‘maio’ i els xiquets del poble es van encarregar de fer la plega de l’oferta que hem tingut a la tarde. I este matí (fent menció al dia de la festivitat) hem plantat el ‘maio’, a les 6 tenim la missa i a continuació, l’oferta”. Des que la Cultural Tastavins va recuperar la festa, es puge un ‘maio’ que antigament també se subhastava. I des de fa 4 anys, respectant les tradicions que es van perdre als anys 20, es plante el ‘maio’ al mig del carrer. Una festa que ha coincidit amb els primers dies d’Estiu Cultural que impulse l’associació. De fet, divendres vam tindre la primera proposta, que va ser una xarrada sobre muntanyisme. Dissabte també es va fer una demostració de tall de magre i una posterior degustació.

20170717 festacarmen copia

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top