Valljunquera

La bona i variada tapa, a la Fira de Valljunquera

Les Fires del Matarranya van tornar a rodar amb la celebració de la Fira de la Tapa de Valljunquera. Més de 150 tapes diferents i 2.000 visitants van omplir de bars de tapes els carrers de la població

Valljunquera va ser els passats 20 i 21 de maig el punt de trobada de mils de veïns del Matarranya i de comarques de la contornada. I és que la tapa, o millor dit, les més de 150 tapes diferents que es van poder tastar al llarg dels dos dies per Valljunquera van ser l’excusa perfecta per a omplir de gent, d’animació i de parades la segona Fira de la Tapa. Degustacions, música de carrer, ambient de fira i, sobretot, molt bon temps i una gran gastronomia han fet de la Fira de la Tapa de Valljunquera una gran festa. Un gran ambient que es va començar a respirar el matí de dissabte, però que va ser sobretot a la tarde del primer dia de la fira quan va generar major expectació. Susanna Traver és l’alcaldessa de Valljunquera, i va explicar que “és molt difícil fer càlculs, però pensem que ens van visitar 2.000 persones entre els dos dies”. Independentment de la gent que va assistir a la fira, “el que ens omple d’orgull, no sol a la corporació municipal, sinó a tots els veïns, és que tenim la fira instaurada”, va considerar Traver.

Les parades van estar escampades per les quatre principals places de la població. I entre els participants, l’associació de jubilats i pensionistes de Valljunquera. Ismael Jerique, president de l’entitat, va concretar que “enguany hem preparat més tapes perquè l’any passat vam vendre molt”. Enguany, els jubilats van preparar tres tapes diferents. Per un costat, escalibada d’abadejo “que hem fet natres i que l’any passat va ser un èxit”. Per un altre, bunyols d’abadejo “que estan molt bons”. Finalment, i aprofitant les tronades d’aquells dies, “hem preparat també caragols”. Las Antiguas Alumnas de Valljunquera també tenien caragols entre les moltes tapes diferents que van preparar per a l’ocasió. Pilar Beserán, vicepresidenta de l’associació, va afegir que “també tenim salmorejo. I tenim tapes sense gluten, com ara coc de primentó o picardia de safanòria i formatge”. Tot molt bo. A la fira també van fer parada alguns negocis del poble o associacions del Matarranya. També van estar presents els alumnes de l’IES Matarranya.

Per la seua part, l’Escola d’Hostaleria de Teruel va fer diferents demostracions de tapes més elaborades. Una manera, segons va concretar Benedicto Chavarría, professor del centre, de “motivar als alumnes” i “demostrar que es poden fer dos o tres elaboracions en una mateixa tapa”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top