Calaceit

Calaceit estrenarà la zona de pàrquing i d’autocaravanes esta Setmana Santa

20170324 Calaceit PàrquingDissuassori

Les obres finalitzaran en qüestió de dies i l’espai de la Bassa Podrida estarà disponible per a estes festes. Paral·lelament, Calaceit també ha adjudicat la segona fase de les obres de Casa Bruno

La nova zona d’aparcament i l’espai d’autocaravanes que Calaceit ha preparat davall de la Bassa Podrida s’estrenarà per a les pròximes festes de Setmana Santa. Així ho va anunciar l’alcalde del municipi, Josep Maria Salsench, que va afegir que esta mateixa setmana es remataran els últims detalls perquè la zona de pàrquing estigue operativa en uns dies. Parlem d’un projecte que es va posar en marxa l’any passat i que naix de la necessitat de buscar una zona d’estacionament pròxima però fora del nucli històric. Un pàrquing que està just davall de la Residència Sant Roc i a escassos 200 metres del cor patrimonial de Calaceit. L’any passat es van adquirir les finques i s’han anat adaptant al nou ús. Una zona de pàrquing que serà gratuïta i que servirà no sol per a deixar cotxes i motos, sinó que ha estat adaptada per a l’ús d’autocaravanes, amb una plataforma amb punt de connexió i evacuació d’aigües.

L’alcalde de Calaceit va concretar que “fa uns mesos vam instal·lar allí una plataforma de formigó per on passen les autocaravanes, on poden abuidar els dipòsits al desaigüe i carregar aigua”. Prèviament es van explanar les parcel·les i inclús s’han hagut de tornar alguns portells que es van fer als bancals. També s’hi han instal·lat tanques protectores. L’última actuació és tirar les graves. Una vegada estigue preparat, se procedirà també a la senyalització de la nova zona d’aparcament, i que  aquells visitants i turistes que trien Calaceit com a destí puguen deixar allí el seu cotxe o la seua caravana. Des de Calaceit també han estat en contacte amb la Federació d’Autocaravanes per a facilitar les coordenades del nou aparcament. “D’esta forma, els usuaris de les autocaravanes tenen les coordenades al seu GPS i saben el punt exacte de les àrees d’estacionament i poden arribar sense problemes”, va afegir Josep Maria Salsench.

Ca la Vila i Casa Bruno, connectades per dins

Durant els últims dies, Calaceit també ha adjudicat la segona fase de les obres de Casa Bruno, edifici ubicat a la vora mateix de la Casa Consistorial i que des de l’any passat albergue la nova Oficina de Turisme de la vila. Al respecte, Josep Maria Salsench va recordar que “es va obrir concurs, s’hi van presentar un total de dos ofertes i finalment han estat adjudicades”. Una segona fase de les obres que s’iniciarà en qüestió de dies i que serà possible gràcies a una partida econòmica de 90.000 euros procedents del FITE (Fons d’Inversions de Terol). Un concurs que ha valorat les millores que podien aportar les diferents constructores i que se centrarà en la consolidació de l’edifici. Entre altres qüestions, i segons va detallar l’alcalde de Calaceit, “connectarem Casa Bruno amb la Casa de la Vila per la planta de dalt, i la idea és posar allí algunes oficines i una part de la biblioteca”.

D’esta manera, i una vegada queden connectades les dos cases, a les oficines de la Casa Consistorial s’hi podrà accedir per les escales de l’ajuntament o pel carrer de dalt, des de Casa Bruno. Tot i això, des de Calaceit continuen barallant també la possibilitat de posar un ascensor a Casa de la Vila i així superar la barrera arquitectònica de les escales que supose per a molts veïns.

Trobada biennal de poesia

Paral·lelament, Calaceit està treballant en la celebració d’una trobada literària que es viurà el primer cap de setmana de juliol. Tot i que encara és molt prompte per a parlar de noms, Josep Maria Salsench va apuntar que “ens visitaran persones de renom molt importants”, que convertiran Calaceit en capital de la poesia. Una festa que portarà el nom de Trobada de poesia i traducció, i que seguirà la línia del 20è aniversari de la mort del poeta Ángel Crespo que va albergar Calaceit el mes de juny del 2015, i que va atraure a la capital cultural del Matarranya familiars i amics del prestigiós escriptor. Un punt de partida molt interessant i que vol fer que Calaceit “albergue una trobada de caràcter biennal que sigue de referència nacional”, va recordar Salsench. De cara a este cap de setmana, i coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, la Germandat de Calaceit albergarà la representació de ‘El caballero de Olmedo’.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top