Matarranya

Trobada entre Diputació i la Taula del Sénia per a parlar de promoció i projectes de cooperació

20170317 Territori TrobadaMillán

Des de la Mancomunitat s’han impulsat una sèrie de reunions amb les Diputacions de Tarragona, Terol i Castelló per a crear mecanismes de treball conjunt

La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha posat en marxa una sèrie de reunions amb els presidents de les Diputacions de Tarragona, Terol i Castelló de cara a l’impuls de fórmules de cooperació. Després de trobar-se amb Josep Poblet, president tarragoní, la Mancomunitat s’ha reunit amb Ramón Millán, president de la Diputació de Terol. Una trobada “productiva”, segons va destacar Tere Adell, gerent de la Taula del Sénia, que “naix d’una decisió que hem pres este 2017” i que passe “per demanar col·laboració en qüestions que ens pareixen importants” i que poden incloure totes tres administracions provincials. A la trobada també va assistir Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, que és un dels tres municipis del Matarranya que estan dins de la Taula del Sénia.

Sobre la trobada entre la Taula del Sénia i la Diputació, Adell va afegir que “hem parlat de possibles col·laboracions de cara a la promoció turística, d’oliveres mil·lenàries i de qüestions que afecten els pobles de les tres províncies”. De fet, i segons va considerar Tere Adell, el president “ha mostrat molt d’interès per la Mancomunitat i pels projectes que impulsem”. Sobre promoció turística, la gerent va recordar que “moltes vegades s’estan fent i impulsant propostes que acaben on acabe la frontera. I hi ha un munt de propostes que no coneixen de fronteres”. D’aquí que Tere Adell considerés molt oportú “que les tres Diputacions puguen treballar de forma conjunta en promoció de productes que són comuns i que integrem a la Mancomunitat”.

Adell no va fer menció sol a la gastronomia i a la natura, que també, sinó a una aposta conjunta per elements identificatius com els dinosaures, les pintures rupestres o les guerres carlines. Sobre l’agroalimentació, una qüestió que identifique i destaque als nostres territoris, la gerent de la Taula del Sénia va entendre que “natres promocionem l’oli de les oliveres mil·lenàries, però pensem que seria important també apostar per productes identificatius i que ens integren a tots, com ara la trufa, el bolet o el pernil”. Estes propostes van ser traslladades tant a Josep Poblet com a Ramón Millán, i la idea de la Mancomunitat es celebrar pròximament una trobada amb Javier Moliner, qué és el president de la Diputació de Castelló.

Aposta pel camí del Sénia

Paral·lelament, i entre les propostes del present 2017, la Taula del Sénia s’ha plantejat impulsar el camí natural del riu Sénia. En una primera fase s’actuarà a l’àrea catalana per a continuació saltar a l’àrea valenciana. Un projecte que té previst unir la zona de l’interior amb el litoral a través d’un camí que servirà com a ferramenta de promoció de la natura i del turisme sostenible. “El turisme sostenible i de naturalesa és l’actiu idoni per a estos territoris nostres. I hem d’anar en esta direcció”, va remarcar la gerent de la Taula del Sénia. El camí natural del riu Sénia també es vol fer extensible als pobles de l’àrea aragonesa, de tal manera que es puguen unir des de Fredes i Coratxà a través dels rius Tastavins, Matarranya i Ulldemó.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top