Matarranya

La Diputació assentarà unes bases per a afrontar nevades extremes com les de gener

20170221 Diputació SolucionsNevades

Visita del president de la Diputació, Ramón Millán, al Matarranya, on es va reunir amb representants del Consell Comarcal. La Diputació ha preparat unes bases per actuar en nevades superiors als 50 centímetres

La insòlita nevada que es va viure a diferents racons de la província (com a Gúdar i el Maestrat) el passat 20 de gener ha fet moure fitxa a la Diputació Provincial. De fet, i segons va reconèixer Ramón Millán, el president de la Diputació, durant la seua visita al Matarranya el passat 15 de febrer, l’administració provincial està assentant les bases per actuar en nevades extremes superiors als 50 centímetres de gruix. La forta nevada de gener va ocasionar molts de desperfectes a la província, en especial a les cotes més altes, on es van arribar a registrar gruixos de gran importància, deixant municipis sense subministre elèctric i amb dificultats per a moure’s, sobretot a les explotacions agràries. Sobre la nevada en qüestió, Millán va entendre que es va seguir el Pla de Vialitat Hivernal que s’active durant els mesos de fred, però va reconèixer també que la nevada va sorprendre moltes zones per la seua magnitud.

Millán va considerar que “mirarem de posar remei i acotar unes bases sobre nevades extraordinàries, que esta vegada s’han donat especialment a les comarques de Gúdar-Javalambre i al Maestrat”. Territoris com el Matarranya, la zona baixa del Maestrat o Albarrasí no van patir una nevada tan intensa, i la gestió de carreteres i accessos es va viure amb major normalitat. Tot i això, i degut als problemes que va ocasionar l’última nevada, des de Diputació “volem assentar unes bases amb la finalitat d’actuar quan tinguem situacions extraordinàries, que serien nevades superiors als 50 centímetres de gruix”. Diputació també ha creat “una línia financera” per recolzar als ajuntaments que van haver de contractar maquinària per a resoldre els efectes de la neu de gener. Alguns punts del Maestrat van acumular gruixos de més d’un metre. El subministre de llum va ser un dels altres problemes que va comportar la nevada.

El Matarranya, referència

Durant la seua visita al territori, Millán va fer una àmplia repassada dels temes capitals per al Matarranya, vinculats al món del turisme i el medi ambient. Millán va entendre que “és important que dos institucions com la Comarca i la Diputació es troben. Hem fet això: reunir-nos, estudiar opcions financeres i parlar de projectes importants que té esta comarca”. De fet, el president de la Diputació va considerar interessant i vital el projecte de ‘porta a porta’ que té previst impulsar el Matarranya, entenent també que “hi ha programes europeus que el podrien finançar, com ara el programa ITI, que quan es pose en marxa podria encaixar perfectament”. Millán va valorar altres projectes com el Mas d’Arsís, entenent també que “si en una cosa s’ha especialitzat el Matarranya és en pensar projectes, idear propostes i dur-les a termes. Cada comarca destaque per unes coses. I esta destaque per imaginació i per aprofitar tots els recursos”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top