Vall-de-roures

El Matarranya retrà homenatge José Antonio Labordeta amb una sentida exposició

20170217 Vallderoures HomenatgeLabordeta

La mostra es podrà visitar al Castell de Vall-de-roures des de finals de març. L’homenatge està previst per al maig i estaran presents família i amics de Labordeta

El Matarranya rendirà homenatge a l’emblemàtic José Antonio Labordeta, una de les personalitats més rellevants de la història contemporània d’Aragó, a través d’una sentida exposició. El castell de Vall-de-roures ha anunciat que des de finals de març, i fins al mes de juny, acollirà una interessant exposició sobre la figura de Labordeta, professor, cantautor i polític il·lustre que ens va deixar l’any 2010. La Fundació Valderrobres Patrimonial, organisme que gestione estes instal·lacions, ha arribat a un acord amb la Fundació José Antonio Labordeta de Saragossa per albergar la col·lecció. Al mateix temps, i aprofitant la inauguració de la mostra, que serà al mes de maig, Vall-de-roures honrarà la figura de Labordeta amb un acte on ha estat convidada tota la seua família i també personalitats i amics pròxims.

Manuel Siurana és el director de Valderrobres Patrimonial, qui va remarcar el pes i la importància que han tingut exposicions com la dels gravats de Salvador Dalí del 2016 per a fer més atractives les visites al castell. De fet, “la idea és seguir col·laborant amb la Fundació Universitària Iberoamericana”, va recalcar Siurana. “Però val a dir que enguany tindrem una exposició pel mig. Una gran fita. A finals de març muntarem una exposició d’homenatge a José Antonio Labordeta”. Fundació Valderrobres Patrimonial ha firmat un conveni amb la Fundació José Antonio Labordeta “per acollir esta mostra, la qual recorde una personalitat immensa i imprescindible de la història contemporània d’Aragó”. Al marge de l’exposició, però, “tenim també l’homenatge, on assistirà tota la família”, com també amics il·lustres.

Entre les personalitats que han confirmat la seua assistència a l’homenatge, trobaríem a Eloy Fernández Clemente, Gonzalo Borrás, Joaquín Carbonell o Manuel Pizarro. Un homenatge que tindrà tot un seguit d’activitats i on, parlant de Labordeta, tampoc podrà faltar la música. Una inauguració i homenatge que, seguint la línia d’estos últims anys, “serà unes setmanes després de l’apertura de l’exposició”, va considerar Siurana. La idea és viure l’acte d’homenatge al Matarranya el proper mes de maig. José Antonio Labordeta (1935-2010) va destacar en diferents corrents artístiques com ara les lletres i la música. També va ser el protagonista d’una sèrie de documentals, destacant al mateix temps en el món de la política. Va ser diputat a les Corts d’Aragó i va representar CHA al Congrés dels Diputats entre els anys 2000 i 2004.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top