Matarranya

El Matarranya exigirà una reunió amb la DGA i Endesa pels últims problemes amb la llum

20170124 Temps FortesGelades

20170120 Nevada TemporalNeu (6)Durant l’última nevada, les poblacions de Ràfels, Fontdespatla, Pena-roja, Torredarques i Herbers es van quedar sense subministre de llum unes hores. Una vegada més, això ha derivat en problemes a sistemes automàtics de granges i a electrodomèstics

Els efectes de la gran nevada que es va patir dijous i divendres de la setmana passada al Matarranya, i que una vegada més va comportar talls en el subministre elèctric, es va debatre també durant la sessió plenària de Comarca del passat dimecres 25 de gener. Sobre esta qüestió, el president del Consell Comarcal, Rafa Martí, va entendre que “la cosa és intolerable. Quan neva, o inclús quan plou, ens quedem sense subministre de llum i, conseqüentment, sense telefonia mòbil”. Una realitat que patim “des que es va privatitzar” la companyia. És per això que des de la Comarca “demanarem una reunió amb Presidència del Govern d’Aragó i Endesa” i que ens confirmen “si hi ha projectes per a resoldre esta situació”. Sobre el Pla de Vialitat Hivernal desplegat estos dies, el qual se centre en la neteja de carreteres, Martí va entendre que “ha funcionat prou bé”, reconeixement també la magnitud de la nevada en alguns punts del territori i la situació excepcional que va suposar que una màquina quedés inoperativa per un accident.

La persona més crítica sobre els talls de llum va ser el vicepresident de Comarca, Paco Esteve, que va entendre que “la neu serà beneficiosa per al camp, però hem tornat a patir talls en el subministre de llum. Esta vegada no van ser moltes hores, però durant eixes hores et quedes sense llum i sense telefonia, amb problemes a les explotacions agrícoles, als domicilis i a tot arreu”. Esteve va denunciar que no és la primera vegada, sinó que “són tots els anys i totes les nevades. I a damunt, patim baixades de llum que causen destrosses a domicilis i explotacions”. Electrodomèstics i sistemes automàtics que han quedat danyats pels talls de la llum i pels quals “les elèctriques no se’n fan responsables i ho acabem pagant els usuaris”. Paco Esteve va recordar que l’any passat per les mateixes circumstàncies “vam fer una queixa, les elèctriques van agarrar eixe compromís, però encara no ens han donat cap explicació”. Les companyies “haurien de donar la cara i buscar solucions”, va denunciar.

Per la seua part, i des del grup popular, Juan Enrique Celma va considerar que “aquí tenim un problema molt important amb la llum. Esta vegada els talls s’han donat especialment a la zona alta, però en altres ocasions els problemes amb el subministre elèctric s’han donat a zones mitges i també baixes”. Els talls de llum “no són una cosa aïllada. Haurien de millorar les instal·lacions”. Sobre esta qüestió també va fer menció Ignacio Belanche, de CHA, que va apuntar que “és una situació vergonyosa que s’està repetint massa sovint. Les companyies no fan res, s’ho prenen a broma, i pensem que caldria fer una queixa formal al Ministeri d’Indústria perquè això no pot ser”. Des de CHA, Belanche va recordar que els talls de llum tenen molta repercussió, no sol per als domicilis, sinó “per al sector ramader, per al sector turístic i molts més”. Els talls en el subministre elèctric van afectar esta vegada a Ràfels, Fontdespatla, Pena-roja, Herbers i Torredarques. Precisament Torredarques va ser el més damnificat.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top