Pena-roja de Tastavins

El Territori Sénia pose en valor els ginebres del Mas de Ginero i les carrasques dels Sants

20161010 Penaroja TaulaSénia

Les Jornades de Patrimoni de la Mancomunitat de la Taula del Sénia arriben al Matarranya. Els dies 1 i 2 d’octubre es van fer tres actes al territori, amb excursions a Pena-roja i a Vall-de-roures i la Festa del Tossal del Rei

Les Jornades de Patrimoni que impulse la Mancomunitat de la Taula del Sénia han portat les primeres activitats al Matarranya. Enguany, i en unes jornades que albergaran més de 30 actes per tot el territori, la Taula del Sénia ha dedicat estes jornades a la promoció i posada en valor dels arbres monumentals. I els passats dies 1 i 2 d’octubre vam tindre les primeres propostes a la nostra comarca. De fet, eixe dissabte de matí es va fer una excursió als ginebres del Mas de Ginero, al terme de Pena-roja. Per la tarde vam tindre la segona proposta, que va consistir en pujar a l’ermita dels Sants, a Vall-de-roures, on es van redescobrir les monumentals carrasques que allí trobem. Dos eixides que es van complementar amb la Festa del Tossal del Rei del dia 2 d’octubre, on a la frontera entre Aragó, Catalunya i València es van trobar enguany més de 350 persones.

Tere Adell, gerent de la Taula del Sénia, va reconèixer que “va ser un cap de setmana molt intens, amb totes les propostes de les jornades celebrades al Matarranya”. Unes Jornades sobre Patrimoni que no acabaran aquí, perquè des de la Mancomunitat van concretar que “farem un recull de totes estes sortides, una guia d’estos itineraris i que es puguen promocionar”. Unes jornades on quede pendent l’activitat prevista a Beseit, que serà el pròxim mes de novembre i que marxarà al Parrissal.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top