Sector primari

La ‘Ciudad de la Carne’ ja aboque a la depuradora de Vall-de-roures

20161006 CiudadCarne

La planta EDAR de la capital del Matarranya és la primera de la zona 10-A en estar operativa. D’aquí al mes de gener entraran en marxa les altres cinc

Este estiu ha entrat en funcionament l’Estació d’Aigües Residuals (EDAR) de Vall-de-roures. Això signifique que, des del passat 15 d’agost, s’estan depurant les seues aigües residuals. Però no sol això, sinó que des d’este estiu s’estan depurant també els residus generats per una infraestructura tan important per a la comarca com és l’escorxador: la Ciudad de la Carne. Des de Grupo Arcoiris, Enrique Bayona ens concrete que la depuradora “s’ha demorat una mica però per fi és una realitat. Per això hem lluitat tants d’anys”. Parlem d’una depuradora que es va adjudicar l’any 2008, però que el Pla de Depuració no va començar a aixecar fins l’any 2015. DGA va reprendre la construcció de les EDAR previstes a la zona 10-A fa un parell d’anys, i la de Valderrobres ha segut la primera de les cinc contemplades en esta zona.

Bayona va entendre que “per a natres és una satisfacció molt gran complir amb tots els paràmetres per poder abocar els residus a la depuració”. I és que la Ciudad de la Carne fa una depuració primària. La realitat és que “en estos moments estem abocant el 100 per cent dels residus, i que després del tractament que es fa a la depuradora van al riu en unes condicions òptimes”, assegure Bayona. Fa uns anys, la Ciudad de la Carne, en col·laboració amb Comarca del Matarranya, va construir una connexió que la unia amb la futura depuradora. Una inversió que va superar els 180.000 euros però que era vital per a fer possible la continuïtat de les instal·lacions. De fet, depurar els residus fa possible inclús ampliar la producció de l’escorxador.

De fet, Enrique Bayona va recordar que “tenim previst ampliar el túnel d’oreig fent una inversió que rondarà 1 milió d’euros”, una actuació que “no era possible sense la connexió directa de la Ciudad de la Carne amb la depuradora”, van afegir des de Grupo Arcoiris. En r0elació, i sobre la producció de carn, Bayona va explicar que “enguany arribarem als 300.000 gorrinos i als 1,3 milions de conills sacrificats”, mentre que la previsió de 2017 anirà a l’alça, on “tenim previst sacrificar 350.000 porcs. I tot això, a la vora de la part industrial i de transformació de les diferents seccions del grup, genere una important riquesa al nostre territori”. La planta EDAR de Vall-de-roures ha segut la primera de les cinc previstes al Matarranya que estaran operatives d’aquí al gener.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top