Matarranya

DGA i Diputació destinen 400.000 euros a la millora de les escoles de la província

20161004 Educació InversióEscoles

De les 61 actuacions contemplades, 13 d’elles seran a les escoles del Matarranya,on es farà una inversió total de 77.599 euros. Algunes de les actuacions contemplades es van fer durant els mesos d’estiu

La Diputació Provincial i el Govern d’Aragó invertiran enguany 400.000 euros en la reforma i la millora de 61 centres docents de la província de Terol, 40.000 euros més que l’any 2015. La setmana passada, la consellera d’Educació del Govern d’Aragó, Mayte Pérez, i el president de la DPT, Ramón Millán, van subscriure un conveni de col·laboració que farà possible escometre estes millores als centres públics d’infantil i primària amb la intenció d’assegurar una educació de qualitat i d’igualtat de condicions al medi rural.

La major part de les 61 actuacions previstes fan referència a la renovació de la fusteria exterior de les escoles, la reparació de les cobertes o la millora dels banys i la zona de jocs i activitat esportiva. El president de la diputació va destacar que “era necessari fer un esforç addicional per no deixar cap sol·licitud sense atendre. Des de la Diputació creiem que forme part de la nostra comesa, que és atendre les necessitats que ens traslladen els nostres alcaldes per a millorar els serveis que reben els habitants de la província”.

Per la seua part, la consellera d’Educació del Govern d’Aragó va considerar que “este conveni és un exemple de cooperació institucional per a consolidar i vertebrar el territori”. Un conveni que “dignifique l’escola rural” i que “va en la línia de les nostres polítiques”, basades en “baixar les ràtios per al manteniment de les escoles rurals amb quatre xiquets, i tres alumnes si hi ha un futur demogràfic” al poble en particular. Unes accions que la pròpia consellera Mayte Pérez va catalogar de “clave per a combatre la despoblació”.

A nivell comarcal destacar que un total de 13 escoles del Matarranya es beneficiaran d’estes ajudes, ascendint a una quantia total de 77.599 euros. Moltes de les actuacions subvencionades s’han fet aprofitant les vacances d’estiu. En el cas d’Arenys de Lledó, s’invertiran un total de 2.299 euros en actuacions als vàters, barreres arquitectòniques i fusteria exterior. A Beseit, per la seua part, es destinaran un total de 10.000 euros que aniran a la reparació del pati i barreres arquitectòniques. També hi ha inversió (7.500 €) a Calaceit, on entre la instal·lació elèctrica, la porta d’entrada i pintar l’escola.

A Fontdespatla es destinaran 5.000 euros de cara a substitució de finestres, mentre que per a La Freixneda hi haurà 5.000 euros per a la reparació de cobertes. També hi ha prevista inversió a La Portellada, destinant-se 1.800 euros en fusteria exterior i en electricitat. A Lledó aniran a parar 5.000 euros que es destinaran en fusteria exterior i reparació de la coberta. Si anem a Massalió, el poble tindrà 7.000 euros per a reparar el pati, i millores en la calefacció i pintura, mentre que a Mont-roig es destinaran 8.000 euros pel condicionament interior, pintura, vàters i electricitat.

A Pena-roja s’invertiran 4.500 euros en fer un paviment elàstic al pati i instal·lació de jocs infantils, i a Ràfels hi haurà 8.000 euros per a l’adequació d’espais de la primera planta. Finalment trobem dos inversions més. Per un costat, els 3.500 euros concedits a la Vall del Tormo per a pavimentar una zona de seguretat dels jocs del pati, mentre que Valljunquera rep un total de 10.000 euros per als vàters i la fusteria interior i exterior.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top