Arenys de Lledó

Diputació invertirà a la carretera d’Arenys a través del FITE de 2016

20160929 Arenys ProjecteCarretera (2)

La DPT ha aprovat una partida pressupostària de 1,2 milions d’euros que inclou l’actuació en un total d’onze carreteres, entre les que hi ha una primera fase de la TE-V-3341 que connecte Arenys i Calaceit

La Diputació ha inclòs dos carreteres del Matarranya entre les actuacions previstes a la xarxa viària a través del FITE 2016. En total, Diputació destinarà en el marc del Fons d’Inversions de Terol 2016 un total de 1,2 milions d’euros que permetran intervindre en 11 carreteres de la província. Entre elles trobem dos vies de la nostra comarca. Una d’elles és la TE-V-3004, carretera que connecte Ràfels i La Portellada, via castigada durant el temporal d’aigua i neu de 2013. Segons contemple el pla d’actuació de la Diputació, es destinaran un total de 100.000 euros. L’altra carretera beneficiària serà la TE-V-3341, que és la via que connecte Arenys de Lledó i Calaceit, una de les vies en pitjor estat del territori. La primera fase d’estes obres rebrà 170.000 euros, i la intenció és començar a primers del pròxim 2017. De fet, ja han començat els primers processos d’expropiació. Esta primera fase actuarà en el tram de carretera més pròxim a Arenys.

Mari Àngels Vaquer és alcaldessa d’Arenys, i ens explique que “estem contents d’esta notícia perquè fa molts anys que portem reivindicant el dret de circular d’una manera digna per la carretera. Estem moderadament contents, perquè la carretera en qüestió té un total de 9 quilòmetres. Amb la partida pressupostària que ens han donat no tindrem suficient per a cobrir tota la carretera, però no amaguem la nostra il·lusió perquè una vegada comencen les obres, a la llarga veurem el projecte acabat”. La carretera rebrà 170.000 euros que “lògicament són insuficients”, però “des de l’ajuntament seguirem treballant perquè una vegada comence el projecte no es deixo de costat”. Farà ara uns mesos va començar el procés d’expropiació. Segons van reconèixer des del consistori d’Arenys, “aquí teníem un projecte per a fer 4 dels 9 quilòmetres que té la via”, cosa que ha agilitzat una mica tot el procés.

L’assignació d’esta partida pressupostària ha arribat amb molta il·lusió al municipi, però són conscients també que veure-la completament acabada portarà uns anys. I és que una de les faenes pendents que té Arenys se centre en les connexions viàries. Ara mateix, la carretera que està en millor estat és la que connecte Arenys i Horta de Sant Joan. Per contra, la via que uneix Arenys i Lledó deixe molt que desitjar. Com la mateixa TE-V-3341, a la qual este 2017 se li farà una primera inversió. Sobre estes infraestructures, Mari Àngels Vaquer va entendre que “les condicions de les carreteres que tenim són infrahumanes. No són pràctiques ni còmodes, ni tan sol segures”. D’aquí que Arenys “tenim la il·lusió que a poc a poc podrem circular en unes condicions dignes”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top