Matarranya

Recuperant els jocs del passat

VTO0148

La Comarca del Matarranya treballe en fer valdre i difondre els jocs tradicionals del territori

El Departament de Patrimoni Cultural de la Comarca del Matarranya va elaborar una Exposició de ‘Jocs Tradicionals del Matarranya’ que consta de 21 fotografies antigues en les quals apareixen nens i nenes jugant o retratats amb les seves joguines. A més, en vuit panells s’explica com es juga a diversos jocs tradicionals a través d’una descripció i dibuixos. Diversos jocs als quals jugaven els nostres avis pels carrers dels nostres pobles completen l’exposició: unes birles, una roda, ossets, xives, uns pots i uns patacons. És una exposició itinerant, que ha passat per 11 poblacions de la Comarca del Matarranya amb un molt bon acolliment entre veïns i visitants.

Prèviament a l’elaboració de l’exposició hi ha hagut una ingent labor de recopilació de la tradició oral del territori, en aquest cas duta a terme per Carles Sancho, documentant els records dels majors del matarranya que són els dipositaris de la memòria viva de les tradicions del passat. L’objectiu d’aquesta exposició és transmetre els jocs tradicionals de la comarca, integrants del patrimoni immaterial, a les generacions futures.

Aquesta labor de recopilació no es dóna per finalitzada, per la qual cosa si coneix algun joc tradicional pot posar-se en contacte amb el Departament de Patrimoni Cultural a través del correu electrònic patrimonio@matarranya.org o cridant al telèfon 978 89 08 81.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top