Pena-roja de Tastavins

Pena-roja commemore les Festes del Carme plantant un ‘maio’ de 12 metros

20160718 PlantaMaio (5)

Per tercer any consecutiu, l’Associació Cultural Tastavins organitze ‘La plantà del maio’ davant de la capella

Pena-roja va celebrar el passat cap de setmana la festivitat del Carme. I per tercer any consecutiu, un maio va coronar el carrer del Carme, plantat davant de la capella. Veïns del carrer i de tot el poble es van concentrar passades les 8 del matí del diumenge 17 de juliol per a portar un pi de 12 metros que van baixar des de la Bassa de Sant Miquel a ròssec. L’arbre va entrar pel carrer del Carme passades les 9 del matí, arrossegat per un matxo. Més de 40 persones van col·laborar en la plantà del maio, que amb cordes i les seues pròpies mans van anar pujant l’arbre fins quedar ben plantat al mig del carrer. ‘La plantà del maio’ va prosseguir amb un esmorzar popular per a tots els participants. Per tercer estiu consecutiu, l’Associació Cultural Tastavins ha plantat el maio per la Festa del Carme, una tradició que es va perdre fa uns anys, però de la que queden imatges de 1924. Antigament, el maio es plantava al carrer i era subhastat per poder pagar la festa. Ara no se subhaste, encara que sí que hi ha una oferta (antigament també se’n feia una, d’oferta) per assumir els costos de la festa i pagar el manteniment anual de la capella.

La jornada festiva va continuar per la tarde, fent-se missa a la capella i a continuació la tradicional oferta de productes. La jornada es va tancar en un sopar popular al carrer que es va allargar ben entrada la nit. El maio es va retirar el dilluns.

20160718 PlantaMaio (1)

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top